اعتراضات و تظاهرات مخالف نظام لیبی از حوزه قبیله ای و منطقه ای خارج شده و به جنبشی فراگیر تبدیل شده است که هدف آن براندازی نظام این کشور است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره این امر نیروهای امنیتی را واداشته است تا برای کنترل کردن مردم به استفاده افراطی از زور روی بیاورند. مازن ابراهیم گزارشگر این شبکه با اشاره به الهام گرفتن مردم لیبی از انقلاب های مصر و تونس می افزاید: نمونه های چنین تظاهراتی در تاریخ معاصر لیبی اندک است به گونه ای که مردم در اعتراضات کنونی خود سرنگونی کامل نظام و راس آن یعنی معمر القذافی را خواستار هستند.
وی با اشاره به این که اعتراضات لیبی از بنغازی محل دفن عمر مختار و خاستگاه جنبش آزادیخواهی ملی در لیبی آغاز شد افزود: این شهر به رغم جایگاهی که در لیبی دارد در چهار دهه گذشته مورد بی مهری و بی توجهی اقتصادی قرار گرفته است که همین امر بر شدت التهاب مردم آن افزود و باعث شد آتش قیام مردم شرق لیبی به سرعت به غرب کشیده شود.
کشیده شدن ناآرامی ها به غرب به این سبب باعث نگرانی نظام قذافی شده است که وی برای دوام حکومت خود اقدام به نوعی تقسیم بندی بین شرق و غرب کرده بود که با انتقال اعتراضات به غرب این تقسیم بندی ها در هم شکست. در ادامه گزارش با اشاره به این که شکسته شدن دیوار بلند سکوت در لیبی نشان می دهد مقامات این کشور برای سرکوب کردن مردم به استفاده افراطی از زور روی آورده اند افزود: شاهدان می گویند دهها نفر در این درگیری ها کشته شده اند.
به گفته آنها نظام لیبی در این درگیری ها از کلاه زردها یا آنچه به جوخه های مرگ تشکیل شده از مزدوران آفریقایی معروف شده است و برای سرکوب مردم به خدمت گرفته شده اند استفاده می کند.
در همین حال سازمان عفو بین الملل نیز می گوید بسیاری از کشته ها از ناحیه سر، سینه و گردن هدف قرار گرفته اند که نشان می دهد نیروهای امنیتی نظام عزم خود را برای کنترل مردم جزم کرده اند.