اتحادیه اروپا بر این باور است که حکومت لیبی اگر نتواند تا چهل و هشت ساعت اعتراضات را کنترل کند ، سقوط خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی این باور در اتحادیه اروپا حاکم شده است که نظام لیبی اگر نتواند تا چهل و هشت ساعت دیگر اعتراضات را کنترل کند به تدریج سقوط خواهد کرد .
برخی از کشورهای این اتحادیه طرحهایی برای خارج کردن اتباعشان از این کشور تدوین کردند در حالیکه طرابلس اروپائی ها را تهدید کرد در صورتیکه انتقادات انها ادامه یابد ، همکاری با انها را در زمنیه مبارزه با مهاجرت پنهانی قطع خواهد کرد . شواهد متعددی در دست است که نشان میدهد اگر لیبی نتواند تا چهل و هشت ساعت اینده اوضاع را کنترل کند ، نظام لیبی به سقوطش نزدیک شده است.
القدس العربی به داده ها و تحلیلهایی در این زمینه دست یافته است : - تصمیم برخی از کشورها برای خارج کردن اتباعشان از کشوری خاص به این معنی است که این کشور در استانه بحرانی بزرگ قرار دارد زیرا سناریوی تونس و مصر در لیبی تکرار خواهد شد با توجه به اینکه شماری از کشورهای اروپائی از اتباعشان خواستند در نخستین فرصت لیبی را ترک کنند. -شماری از دولتهای اروپائی هواپیماهایی به مالت فرستادند تا برای انتقال اتباعشان منتظر فرصت باشند در صورتی که نا ارامیها به طرابلس برسد .همچنین هواپیماهایی در جنوب ایتالیا به همین منظور مستقر شدند .رم هماهنگی عملیات تخلیه اتباع انها را بر عهده دارد با اینکه شمار انها در لیبی محدود است. - نظام سرهنگ قذافی با وجود شدت عمل امنیتی و پلیسی نتوانست قیام ها را در شهرهای مختلف کنترل کند با این که بیش از دوست نفر کشته شدند که نشانه حجم گسترده اعتراضات است .تظاهرات از کمیته های موسوم به کمیته های مردمی که نظام تاسیس کرده بود فراتر رفته است و این امر نشان میدهد پایه های نظام در حالی فروپاشی است . - شجاعتی که برخی از لیبیها به خرج میدهند و علنی تماس می گیرند و هویت خود را نیز در شبکه های الجزیره ، العالم و الحوار اعلام می کنند تا از کشتار مردم اطلاعات بدهند .
این رفتار نشان میدهد لیبیائیها به بازداشت شدن از سوی نیروهای امنیتی اهمیت نمی دهند و این اقدام نماد شکسته شدن ترس روانی در جامعه است . -معمر قذافی عمدا در رسانه ها حضور نمی یابد به جز اینکه پنچ شنبه شب در تظاهرات شبانه حضور یافت تا واکنشی به تظاهرات در بنغازی نشان دهد .که این حضور نیز تاثیر معکوس و منفی بر لیبیائیها داشته است .
از ان شب به بعد شدت اعتراضات افزایش یافت . - شکست نظام لیبی در جلوگیری از نزدیک شدن اعتراضات به طرابلس .
امری که سبب می شود کنترل این اعتراضات دشوار تر شود اگر به طرابلس کشیده شود. برخی ها علت ان را به تمایل نداشتن ارتش برای سرکوب مردم مرتبط دانستند و تسلیم شدن مراکز نظامی ارتش در بنغازی نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است .
بیطرفی ارتش سبب شد نظام قذافی به جیره خواران و مزدبگیران افریقایی برای سرکوب قیام متوسل شود .
شاهدان بویژه در بنغازی گفتند افریقائیها مردم را می کشند. - از سوی دیگر با توجه به فروپاشی نظامهای عربی ، دولتهای اروپائی لحن خود را در قبال حکام عرب تغییر دادند.
با اینکه طرابلس اروپائیها را پنچ شنبه گذشته تهدید کرد ادامه انتقادات اروپائیها سبب می شود لیبی به همکاری در زمینه مهاجرت سری با اروپا پایان دهد. گفته می شود لیبیائی های مقیم اروپا هیچ فعالیتی در مخالفت با نظام قذافی از خود نشان نمی دهند و این امر سبب می شود حضور انها در اروپا کمرنگ به نظر برسد در حالیکه تونسی ها و مصری ها در کشورهای مختلف اروپا با قوت در تظاهرات حضور می یافتند.