دکتر مصطفى یوسف اللداوی نویسنده و پژوهشگر فلسطینی در تحلیلی از وضعیت حال و گذشته رژیم صهیونیستی، ایران رژیم پهلوی، ترکیه پیش از حاکمیت حزب عدالت و توسعه و همچنین رژیم حسنی مبارک را سه متحد اصلی اسراییل نام برد که در حال حاضر اثری از هیچ یک از این متحدان نیست.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) مقاله اللداوی با نام " اسراییل سومین متحدش را از دست داد" که در رسانه های سوریه و منطقه بازتاب داشت در تحلیل خود از سقوط اولین متحد اسراییل آورده است: در سال 1979 اسراییل مهمترین هم پیمان امنیتی خود در منطقه عربی و اسلامی را در نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران از دست داد. رژیم پهلوی در ایران آن زمان، بازوی اختاپوسی اسراییل برای محاصره امت عربی و اسلامی به شمار می رفت. بازوی که به واسطه آن برنامه ریزی می کرد، توطئه می کرد و اجرا می نمود. اسراییل به واسطه رژیم پهلوی نیازهای امنیتی ، نظامی و اقتصادی خود را برآورده می کرد. فلذا با سقوط رژیم شاه و سازمان ساواک در ایران که دارای روابط مستحکم و راهبردی با اسراییل بود ، این رژیم یکی از مهمترین مزدوران خود را درمنطقه عربی و اسلامی از دست داد و منافعش متحمل خسارتهای جبران ناپذیری شد و نتوانست اهداف از پیش طراحی شده خود را محقق نماید. این همه زیانها نبود ایران نه تنها روابطش را با اسراییل به طور کامل قطع کرد و از همکاری با آن خودداری نمود بلکه تبدیل به یک دولت متخاصم با اسراییل شد و مردم را دعوت به نابودی اسراییل نمود و این رژیم را غده سرطانی توصیف کرد. انقلاب نوپای اسلامی ایران پس از این اقدامات از گروههای انقلابی فلسطین و سایر نهضت های اسلامی حمایت کرد و به این ترتیب در اردوگاه کشورهای عربی در مقابله با اسراییل قرار گرفت. به این ترتیب ایران به عنوان نخستین زیان استراتژیک اسراییل در منطقه نام گرفت.
این نویسنده فلسطینی بااشاره به تحولات در ترکیه امروز نوشت: در سال 2010 اسراییل دومین متحد استراتژیک خود را از دست داد. ترکیه کشوری بود که اسراییل بواسطه ان دو کشور عربی سوریه و لبنان و سایر کشورهای شمال عربی را تهدید می کرد . ترکیه نیز روابط راهبردی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، آبی، گردشگری با اسراییل داشت. اسراییل بارها از مزایای راهبردی ترکیه از جمله اراضی، فضای این کشور برای انجام مانورها و تمرین های نظامی بهره برد.
اسراییل از ترکیه در تایید مواضع و سیاستهایش در سطح بین الملل سود می برد و همچنین از طریق این کشور سوریه را تهدید نظامی و آبی می کرد. این روابط اما به دنبال جنگ 22 روزه و انتقاد شدید نخست وزیر ترکیه از شیمون پرز در اجلاس دافوس و همچنین در پی جنایت کماندوهای صهیونیستی علیه ناوگان آزادی غزه و قتل نه تبعه ترک قطع شد تاجاییکه افیگدور لیبرمن به دنبال دردهای ناشی از قطع این روابط راهبردی اقدام به ناسزاگویی علیه رهبران ترکیه کرد و بارها به سفیر ترکیه در تل اویو ناسزا گفت. به این ترتیب نتیجه دومین زیان اسراییل از دست دادن هم پیمان اسلامی و بازیگر بزرگ بین المللی شد. بازیگری که با تکیه براو اهداف زیادی را در حمایت از منافع خود محقق کرده بود.
دکتر مصطفى یوسف اللداوی در ادامه به سقوط رژیم مبارک اشاره کرد و از ان به عنوان سقوط سومین متحد اسراییل در منطقه عربی و اسلامی یاد کرد.
وی نوشت: سقوط رژیم حسنی مبارک ضربه مهلکی بر موقعیت اسراییل درمنطقه بود. اسراییل با تکیه بر این رژیم اقدام به بهبود چهره خود و دفاع از سیاست های خود می کرد.
مبارک با استقبال از ایهود اولمرت نخست وزیر سابق، ایهود باراک وزیر جنگ، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر فعلی، و زیپی لیونی وزیرخارجه سابق اسراییل در قاهره که نام همگی آنان در لیست تحت تعقیب به اتهام ارتکاب به جنایت جنگی علیه فلسطینی ها بود کمک شایانی به بهبود چهره اسراییل در نزد افکار عمومی کرد. این افراد کشانی بودند که دستشان به خونمردم فلسطین و لبنان و حتی مصری ها آلوده بود.
با سقوط مبارک معاهده سازش کمپ دیوید مورد تهدید قرار گرفت. معاهده ای که اسراییل با تکیه برآن مصر را از درون امت عربی به بیرون کشید و تهدید امنیتی و نظامی بزرگی چون مصر را به فرصت بزرگ تبدیل کرد. رژیم مبارک همچنین نقش حراست از مرزهای اسراییل را نیز برعهده داشت و اجازه نمی داد سلاح به دست فلسطینی ها برای مقابله بااشغالگری اسراییل برسد. طبق قرارداد جدی مصر و اسراییل قاهره موظف بود نیازهای نفتی و گازی اسراییل را تا 10 سال آینده تامین نماید.
براین اساس اسراییلی ها حجم این خسارت را خوب درک کرده اند. و معتقدند خطر و تهدیدی که سالها پیش علیه اسراییل بود امروز با سقوط رژیم مبارک مجددا علیه این رژیم شده است.
این نویسنده فلسطینی مقیم دمشق در پایان نوشت: بدون شک از دست دادن رژیم مبارک در مصر برای اسراییل خسارتی عظیم و بزرگ است به گونه یی که پیامدهای آن بر جنبه های مختلف بقای اسراییل بازتاب خواهد داشت. ضمن آنکه تاثیرات زیادی بر قضیه فلسطین خواهد داشت اما این زیان از حجم خسارت و زیانی که اسراییل با دست دادن ایران و ترکیه متحمل شد، نمی کاهد. زیرا دوستان دیروز اسراییل دشمنان امروز او شده اند و در اردوگاه امت عربی و اسلامی و درکنار حقوق فلسطینیان و علیه صهیونیستها قرار گرفته اند. بنابراین شایسته است ما فلسطینی ها از این همپیمانان که در راه حق ، مستقیم و صحیح حرکت می کنند استقبال کنیم و از انان برای تحقق ارمانمان حمایت کنیم.