خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم یاسمین صالح و پیتر میلرشیپ نوشت : جنبش اخوان المسلمین که یک گروه ممنوعه در مصر به شمار می رود اما نقش آن در مصر جدید رو به افزایش است روز دوشنبه ترمیم کابینه را رد کرد و پاکسازی کامل کابینه قدیمی را که حسنی مبارک رئیس جمهور سرنگون شده مصر آنها را منصوب کرده بود خواستار شد .
مقامات مصر در تلاش برای آرام کردن فعالان طرفدار دموکراسی در این کشور روز یکشنبه برخی از مخالفان مبارک را در کابینه منصوب کردند اما آنهایی را که به دنبال یک ترکیب جدید در کابینه به ویژه تغییر وزیر امور خارجه ، وزیر دفاع ، وزیر دادگستری ، وزیر کشور و وزیر دارایی بودند ناامید گذاشتند . حاکمان نظامی مصر که پس از هجده روز قیام و پایان یافتن سی سال حاکمیت حسنی مبارک بر این کشور اکنون اداره امور را به دست گرفته اند اعلام کرده اند تغییرات در قانون اساسی به منظور فراهم شدن زمینه برگزاری انتخابات طی شش ماه آینده به زودی انجام خواهد شد و قانون حالت فوق العاده که مردم مصر به شدت با آن مخالفند پیش از برگزاری انتخابات لغو می شود . اما برای بسیاری از طرفداران دموکراسی که خواستار تغییر کامل کابینه و تشکیل یک کابینه جدید با هیچگونه ارتباط با مقامات فاسد و دیکتاتور مرتبط با مبارک به منظور حکومت بر پرجمعیت ترین کشور عربی هستند ، ارتش نیز باید چهره جدیدی پیدا کند . عصام العریان یکی از اعضای برجسته جنبش اخوان المسلمین که سازمان یافته ترین گروه سیاسی در مصر به شمار می رود گفت هیچکس تاکنون به اعضای این جنبش پستی را پیشنهاد نکرده است و ما نیز چنین کاری را نکرده ایم .
ما از چنین کاری خودداری خواهیم کرد زیرا ما چیزی را می خواهیم که مردم خواستار آن هستند . وی افزود ما خواستار یک دولت فن سالار جدید هستیم که هیچ ارتباطی با گذشته نداشته باشد . قیام ها در مصر و تونس قیام هایی مشابه را در دیگر کشورهای عربی به دنبال داشته است بطوریکه اکنون لیبی و بحرین نیز با تهدیدی مشابه روبرو هستند .
غرب با نگرانی این تحولات را دنبال می کند زیرا درحال از دست دادن متحدان دیرینه خود و روی کار آمدن دشمنان غرب است .
غرب برای جلوگیری از چنین چیزی پیوسته اصلاحات در این کشورها و خویشتنداری در آنها را خواستار شده است . quotation mark فضای باز سیاسی quotation mark هنوز مشخص نیست ارتش مصر در تشکیلات جدید حاکم بر این کشور چه نقشی خواهد داشت و نفوذ آن تا چه حد خواهد بود اما دیپلمات ها می گویند ایجاد یک فضای باز سیاسی در این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است . جنبش اخوان المسلمین از همان ابتدای قیام در مصر تلاش کرد تا محتاطانه حرکت کند و اکنون نیز بعید به نظر می رسد نقش سیاسی مهمی در آینده مصر ایفا کند . اخوان المسلمین اکنون نیز محتاطانه گام برمی دارد و اعلام کرده است برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد معرفی نخواهد کرد و به دنبال دستیابی به اکثریت در پارلمان نخواهد بود . هرگونه نشانه از تعلل ارتش مصر در عمل کردن به وعده هایش درخصوص ایجاد دموکراسی و کمک به روی کار آمدن یک حکومت غیر نظامی در این کشور که از متحدان کلیدی آمریکا به شمار می رود و با اسرائیل نیز پیمان صلح امضا کرده است می تواند ازسرگیری اعتراض های مردمی را درپی داشته باشد . مقامات مصری روز یکشنبه در اقدامی که به نظر می رسد هدف از آن آرام کردن حامیان دموکراسی باشد اعلام کردند صد و هشت زندانی سیاسی را آزاد شده اند و احمد شفیق نخست وزیر مصر نیز روز دوشنبه دستور داد خیابان های این کشور به نام برخی از سیصد و پنجاه و شش کشته که در قیام مصر جان باختند نامگذاری شود .