ارتباطات تنگاتنگ اقتصادی که بین لیبی و ایتالیا وجود دارد باعث شده است تا ارزش شاخص سهام شرکتهای ایتالیایی که در لیبی فعالیت می کنند، در بورس میلان کاهش یابد. موجی از تظاهرات مردمی علیه رژیم حاکم بر لیبی ، شهرهای این کشور را فرا گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از میلان،ارزش شاخص سهام شرکتهای ایتالیایی که در لیبی فعالیت می کنند عمدتا در معاملات بورس امروز میلان کاهش یافت.
به طوری که ارزش هر سهم شرکت ایمپرگیلو که در چندین طرح عمرانی در لیبی مشارکت دارد با پنج و هفتاد و هفت صدم درصد کاهش به دو ممیز سی و دو صدم یورو رسید.
در اواسط امروز نیز ارزش شاخص سهام بورس میلان در مجموع یک و نود و هشت صدم درصد کاهش یافت.
ارزش هر سهم شرکت نفتی انی ایتالیا نیز امروز با چهار و سی و پنج صدم درصد کاهش به هفده ممیز پنجاه و هفت صدم یورو رسید.
توتال تقریبا چهارده درصد از کل تولید نفت خود رااز لیبی تامین می کند. ارزش هر سهم بانک یونی کردیت که لیبی هفت ممیز پنجاه وهشت صدم درصد سهام آن را در اختیار دارد و در واقع لیبی بزرگترین سهام دار آن است با سه ممیز سی و هشت صدم درصد کاهش به یک ممیز نود و یک صدم یورو رسید.
شرکت دفاعی و هوانواردی فینمکانیکا ایتالیا که کارمندان خود را در لیبی به کشور فرا خوانده است در معاملات بورس امروز میلان با یک درصد کاهش به نه ممیز سی و نه صدم یورو رسید .
سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرده است که در نتیجه سرکوب تظاهرات مردم لیبی تاکنون دویست و سی نفر کشته شده اند و این در حالی است که سیف الاسلام پسر سرهنگ معمر قذافی که تظاهر کنندگان خواستار برکناری وی هستند اعلام کرده است کشور در آستانه جنگ داخلی است.
روابط اقتصادی بین ایتالیا و لیبی در سال دو هزار و هشت با امضای توافقنامه ای تاریخی که در واقع روابط دو کشور را نیز عادی ساخت بسیار تنگاتنگ شد .
به موجب این توافقنامه ، ایتالیا متعهد شد که در طول بیست و پنج سال ، پنج میلیارد دلار را به عنوان غرامت و خسارات دوران استعمار لیبی بپردازد .
لیبی که سرشار از دلارهای نفتی است از سال دو هزار و هشت بدینسو سعی کرده است که در شرکت های ایتالیایی بیشتر سرمایه گذاری کند.