یک کارشناس، اوضاع لیبی را بسیاز خطر ناک دانست و گفت زمان برای اصلاحات در این کشور از دست رفته است.
دکتر عمر عاشور در مصاحبه با شبکه خبری اسکای نیوز افزود: اقدامات آشتی جویانه سیف الاسلام نتیجه ای درپی نداشت زیرا تلاش وی صوری بود و از طرفی هم به دلیل کارهایی که نیروهای امنیتی داخلی انجام دادند این اقدامات به جایی نرسید. استاد دانشگاه اگزتر انگلیس گفت: شرایط در لیبی اکنون اینگونه است که از تقاضا برای اصلاحات فراتر رفته است و معترضین کنترل مناطق زیادی را به دست گرفته اند که از جمله آن بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی است.
عاشور افزود: درحال حاضر پیامی که سران رژیم دریافت می کنند این است که احتمالا وارد جنگ خواهند شد زیرا به دلیل فقدان اعتماد بین معترضین و رژیم امکان گفت و گو بسیار کم است. این تحلیلگر تحولات لیبی گفت : چهل و دو سال حکومت قذافی ناامید کننده بوده است و به عنوان مثال در سال 1996 یکهزارو دویست زندانی سیاسی نزدیک طرابلس کشته شدند و این خود یک کشتار جمعی به شمار می رود. وی گفت: به دلیل اقداماتی که قذافی بر ضد قبایل شرق لیبی انجام داد باعث گردید تا آنها اعتمادی به قذافی نداشته باشند ضمن اینکه در حال حاضر درگیریهایی در غرب کشور رخ داده است. دکتر عاشور گفت : اگر اوضاع و اعتراضات همینطور ادامه یابد و دهها هزا رنفر از مردم کنترل شهرها را به دست بگیرند و این اعتراضات به مقامات میانی و پائین ارتش هم سرایت کند و آنها نیروهای امنیتی را عقب بزنند مقامات ارشد ارتش لیبی برضد قذافی دست به اقدام خواهند زدکه این هزینه زیادی دربر خواهد داشت و شبیه اتفاقی که درتونس و مصر افتاد خواهد شد. دکتر عاشور گفت اختلاف بین شرق و غرب لیبی مکن است منجر به جنگ داخلی شود.
بنغازی و مناطق شرقی لیبی به دلایل سیاسی و تبعیض توسعه نیافته اند ولی موضوع مهم این است که اعتراضات به طرابلس که قذافی از حمایتی زیادی در آنجا برخوردار بود کشیده شده است و موضوع را فراتر از اختلاف بین شرق و غرب لیبی می نماید.
استاد دانشگاه اگزتر انگلیس گفت: در شرایط کنونی غرب و جامعه بین المللی فعال شده و هشدار داده اند که جرایمی که در لیبی درحال رخ دادن هستند پیامد های حقوقی درپی خواهند داشت و این موضوع باعث می شود تا ژنرالهای ارتش پیش از آنکه به سربازان دستور شلیک بدهند درباره آن بیشتر فکر کنند. دکتر عاشور افزود :مشکل این است که یک رژیم چهل و دو سال حکومت کرده است و با وجودیکه تولید کننده نفت بوده در حد کشورهایی مانند بورکینافاسو با شهرهای توسعه نیافته است.
عاشور گفت: تحت رهبری قذافی فشار و سرکوب سیاسی در لیبی زیاد است و طبقات اجتماعی به حاشیه رانده شده اند و رکود اقتصادی هم بسیار بالا است و سیاستهای تبعیض آمیز این وضع را در چهار دهه گذشته به ویژه در شرق کشور تشدید کرده است.
البته مردم در غرب لیبی هم از کمبودهایی رنج می برند.