خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی به اظهارات برخی تحلیلگران درباره اوضاع در لیبی اشاره کرده است: شادی حمید مدیر مرکز تحقیقاتی بروکینگز در دوحه قطر پس راه حل مسالمت آمیز کجاست ؟ در مصر و تونس چنین راه حلی وجود نداشت و احتمالا در لیبی نیز همین گونه خواهد بود .
احتمال اینکه جنگ داخلی در لیبی آغاز شود زیاد است زیرا دولت کنترل بخشی از این کشور را از دست داده است .
وی افزود بنغازی تحت کنترل مخالفان درآمده است و گزارش هایی نیز از شهرهای کوچک لیبی می رسد که نشان می دهد اوضاع در این شهرها نیز همین گونه است .
این چیزی نیست که معمر قذافی رهبر لیبی بتواند آن را تحمل کند . آلستر نیوتون تحلیلگر مسائل سیاسی گفت ما معتقدیم یازدهم فوریه یعنی روز سرنگونی حسنی مبارک رئیس جمهور برکنار شده مصر نقطه عطفی برای این کشور بود که قیام این کشور را به یک سونامی تبدیل شود .
طی یک هفته گذشته این ناآرامی ها گسترش یافته و کشورهای مختلف ازجمله لیبی و بحرین را فراگرفته است .
وی افزود اکنون بیم آن می رود که این ناآرامی ها تولید نفت و گاز را نیز تحت الشعاع قرار دهد . نیوتون تصریح کرد سرایت این ناآرامی ها را به کشورهای دیگر نمی توان منتفی دانست . فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا گفت لیبی اکنون به یک نگرانی جدی تبدیل شده است و به همین علت این کشور اکنون نیازمند فوری یک یک آشتی ملی است و جلوگیری از ادامه خشونت هاست .
وی افزود از آن بیم دارد که بنغازی به یک امیرنشین اسلامی خومختار تبدیل شود .
آیا می توان تصور کرد یک امیرنشین اسلامی در مرزهای اروپا وجود داشته باشد .
این یک تهدید جدی است . فراتینی تصریح کرد از آن نگران است که لیبی به دو قسمت تقسیم شود و این بسیار خطرناک است .
ما اروپایی ها نگرانیم که روند مهاجرت از کشورهایی که با این ناآرامی ها روبرو هستند اروپا را نیز تحت تاثیر قرار دهد . الکساندر استاب وزیر امور خارجه فنلاند گفت ما در شرایطی قرار داریم که تنها می توانیم خشونت ها در لیبی را محکوم کنیم .
در شرایط کنونی وظیفه ما نیست که رهبر لیبی را عوض کنیم بلکه این وظیفه رهبر لیبی است که به حرف و خواست مردم گوش دهد . ورنر هویر معاون وزیر امور خارجه آلمان گفت اتحادیه اروپا نباید اجازه دهد خشونت ها و ناآرامی ها در لیبی کشورهای اروپایی را نیز تحت الشعاع قرار دهد . ژان آسلبورن وزیر امور خارجه لوکزامبورگ گت ما نمی توانیم به روش های قرون وسطایی بازگردیم به ویژه پس از آنچه که در مصر و تونس اتفاق افتاد .
نیروهای امنیتی لیبی از تک تیراندازها برای هدف قرار دادن مردم استفاده می کنند که خواستار دموکراسی و آزادی هستند . وی افزود ما نمی توانیم حقوق اولیه بشر را نادیده بگیریم و اجازه بدهیم چنین رژیم هایی به کار خودشان ادامه بدهند .