خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم محمد عباس و پیتر میلرشیپ نوشت: دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه به عنوان نخستین مقام خارجی که از زمان سرنگونی حسنی مبارک رئیس جمهور برکنار شده مصر به این کشور سفر می کند وارد قاهره شد تا برای پایان دادن به قانون حالت فوق العاده در این کشور تلاش کند .
کامرون در عین حال از مذاکره با جنبش بانفوذ اخوان المسلمین خودداری کرده است . سرنگونی حسنی مبارک در مصر و قیام های اخیر در سراسر منطقه باعث شده است تا دولت های غربی درمورد سیاست هایشان درخصوص حمایت از دیکتاتورها تجدید نظر کنند اما درعین حال درمورد روی کار آمدن گروه های اسلامگرا به جای این حاکمان دیکتاتور ابراز نگرانی کرده اند . نخست وزیر انگلیس پیش از ورود به قاهره در مصاحبه با خبرنگاران گفت خواستار گسترش روابط امنیتی با مصر جدید و همکاری با این کشور در مقابله با تروریسم است . وی همچنین گفت خواستار تقویت همکاری دو کشور در بخش تجارت است . کامرون در سفر به مصر با ارتشبد محمد حسین طنطاوی رئیس شورای عالی نظامی مصر که اکنون اداره امور در این کشور را به عهده دارد دیدار کرد .
این شورای نظامی قول داده است انتخاباتی آزاد و عادلانه را برگزار و برای روی کار آمدن یک حکومت غیر نظامی تلاش کند . کامرون در دیدار با طنطاوی گفت مهمترین چیز برای ما این است که بدانیم چگونه می توانیم به یک انتقال موفقیت آمیز قدرت در مصر کمک کنیم . بااین حال مقامات انگلیسی اعلام کردند کامرون از مذاکره با مقامات جنبش اخوان المسلمین خودداری خواهد کرد .
اخوان المسلمین بزرگترین و سازمان یافته ترین گروه سیاسی در مصر به شمار می رود . مقامات انگلیسی افزودند بهتر است کامرون با دیگر گروه های مخالف که کمتر سازمان یافته هستند مذاکره کند و نه جنبش اخوان المسلمین زیرا با این کار می توان تاکید کرد که اسلامگرایان تنها گزینه برای جایگزینی به جای مبارک نیستند . کامرون در این سفر به ویژه از ارتش مصر درخواست خواهد کرد به قانون وضع فوق العاده در مصر پایان دهد .
این قانون نقطه عطف حکومت مشت آهنین مبارک بود که پس از ترور انور سادات در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک به اجرا گذاشته شد . انحلال کامل کابینه کنونی مصر که اکثر آنها را مبارک منصوب کرده است ، لغو قانون وضع فوق العاده و آزادی همه زندانیان سیاسی از درخواست های اصلی اصلاح طلبان و فعالانی است که توانستند مبارک را سرنگون کنند . سفر کامرون به مصر با سفر ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی به این کشور همزمان شده است که او نیز روز دوشنبه وارد قاهره شد.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز قرار است روز سه شنبه وارد مصر شود . حاکمیت غیر نظامی نخست وزیر انگلیس پیش از ورود به قاهره گفت اکنون فرصت مناسبی برای گفتگو با آنهایی است که اداره امور در مصر را در دست دارند تا یک انتقال قدرت واقعی از حاکمیت نظامی را به حاکمیت غیر نظامی تضمین کنند . قیام های در مصر و تونس زلزله ای را در سراسر خاورمیانه بوجود آورد بطوریکه اکنون لیبی و بحرین نیز با اعتراض های شدید مردمی روبرو هستند . غرب با نگرانی این تحولات را دنبال می کند زیرا درحال از دست دادن متحدان دیرینه خود و روی کار آمدن دشمنان غرب است .
غرب برای جلوگیری از چنین چیزی پیوسته اصلاحات در این کشورها و خویشتنداری در آنها را خواستار شده است . حاکمان نظامی مصر که پس از هجده روز قیام و پایان یافتن سی سال حاکمیت حسنی مبارک بر این کشور اکنون اداره امور را به دست گرفته اند اعلام کرده اند تغییرات در قانون اساسی به منظور فراهم شدن زمینه برگزاری انتخابات طی شش ماه آینده به زودی انجام خواهد شد و قانون حالت فوق العاده که مردم مصر به شدت با آن مخالفند پیش از برگزاری انتخابات لغو می شود . هرگونه نشانه از تعلل ارتش مصر در عمل کردن به وعده هایش درخصوص ایجاد دموکراسی و کمک به روی کار آمدن یک حکومت غیر نظامی در این کشور که از متحدان کلیدی آمریکا به شمار می رود و با اسرائیل نیز پیمان صلح امضا کرده است می تواند ازسرگیری اعتراض های مردمی را درپی داشته باشد .