خبرگزاري فارس: مدير عامل خبرگزاري موريتاني گفت كه هياهوي كشورهاي غربي درباره برنامه هستهاي ايران به اين دليل است كه اين كشورها ميخواهند ايران عقب بماند.
"شيخننا بن النني بن مولاي الزين " مدير عامل خبرگزاري موريتاني در مصاحبه با خبرنگار فارس درباره موضع مويتاني در قبال برنامه هستهاي ايران گفت كه مردم موريتاني معتقدند كه برنامه هستهاي ايران مسالمتآميز بوده و ماهيت اين برنامه غير نظامي است. برنامه هستهاي ايران، از زمان شاه سابق ايران بوده و آمريكا يكي از مرتبطين با اين برنامه بوده است اما زماني كه شاه ايران رفت و آمريكا فهميد اين برنامه به نفع ايران خواهد بود به ايجاد موانع در برنامه هستهاي ايران پرداخت.
وي افزود: آمريكا قصد دارد همان كاري را كه با عراق انجام داد با ايران نيز انجام دهد اما دولت ايران براي همگان آشكار ساخته است كه اين برنامه مسالمتآميز بوده و برنامه هستهاي ايران همانند برنامه هستهاي ديگر كشورهاست.
*غربيها با هياهو درباره برنامه هستهاي ايران ميخواهند كه اين كشور عقب بماند
مدير عامل خبرگزاري موريتاني در ادامه اين مصاحبه درباره هياهوي كشورهاي غربي درباره نظامي بودن برنامه هستهاي ايران گفت: در واقع غربيها با اين تبليغات ميخواهند كه ايران عقب بماند و اين كشور نتواند از برنامه هستهاي در زمينه توليد برق يا زمينههاي پزشكي استفاده كند. يكي ديگر از دلايل مخالفت آمريكا و كشورهاي غربي با برنامه هستهاي ايران اين است كه ايران با سياستهاي آمريكا و غرب مخالف است اما ايران با اتكا به قدرت اراده مردم خود در زمينه فناوري فضايي، زيرساختها به قدرت بزرگي تبديل شده است كه ميتواند مستقل باشد. همگان ميدانند كه ايران كشوري با تاريخ چندين هزار ساله است و داراي تمدن بزرگي است و اسلام نيز به تمدن ايراني جنبش داد. ايران امتي عظيم است كه اراده قوي دارد.
*ملت موريتاني كاملا با اسرائيل مخالف است
شيخننا بن النني بن مولاي الزين درباره رويكرد دولت و ملت موريتاني در قبال رژيمصهيونيستي گفت: در بين سالهاي 1996 تا 2008 كه نظام سابق بر موريتاني حكمفرما بود و اسرائيل در موريتاني سفارتخانه داشت ملت با دولت مخالف بود چون ملت موريتاني كاملا مخالف اسرائيل است اما از سال 2008 و پس از زماني كه "محمد عبدالعزيز " رياست جمهوري موريتاني را در دست گرفت، پيام ملت را دريافت كرد و روابط با رژيم صهيونيستي را قطع كرد. در آن سالها سفارت رژيم صهيونيستي در يك خانه استيجاري قرار داشت و پستهاي نگهباني اطراف سفارت رژيم صهيونيستي براي محافظت از آن ايجاد شده بود اما پس از قطع شدن روابط با رژيم صهيونيستي، تمام اين پستهاي نگهباني با خاك يكسان شدند. البته آمريكا و كشورهاي غربي با اين اقدام موريتاني مخالف بودند اما رئيس جمهور موريتاني به آنها گفت كه من همان چيزي را انجام ميدهم كه ملت از من خواسته است و نميتوانم بر خلاف خواست ملت حركت كنم و ناگزيرم كه خواست ملت را اجابت كنم. اگر خبرهاي روزنامه اسرائيلي هاآرتص را پيگري كنيد ميبينيد كه از موريتاني به عنوان كشوري مخالف اسرائيل ياد ميكند.
* از پيروزي حزبالله لبنان در برابر اسرائيل خوشحال شديم
مدير عامل خبرگزاري موريتاني به رويكرد ملت اين كشور در قبال مقاومت لبنان و فلسطين اشاره كرد و گفت كه در موريتاني مناطقي وجود دارد كه به اسم مناطقي در جنوب لبنان و غزه است. ما با حزبالله و حماس همدردي ميكنيم و با آنها همراستا هستيم. ما از پيروزي حزبالله لبنان به ويژه در جنگ تموز خوشحال شديم. در موريتاني مقاومت لبنان براي ما بسيار مهم بوده و گروههاي زيادي به لبنان و غزه براي ابراز همدردي اعزام كردهايم.
*بسياري از كودكان در موريتاني اسمشان خميني است
وي هم چنين درباره علاقه ملت موريتاني به امام خميني گفت و افزود: ملت موريتاني به خوبي با امام خميني آشنا هستند و بسياري از كودكان در كشور ما اسمشان خميني است. ما در كشورمان اسمهايي مانند "خميني محمد "، "خميني عبدالله " داريم. زماني كه من دوم دبيرستان بودم انقلاب در ايران به پيروزي رسيد و زماني كه در تلويزيونها ديدم كه امام خميني در هواپيما با آرامش خوابيده است و در حال رفتن به ايران براي نابود كردن بزرگترين ديكتاتور منطقه است، درك كردم كه وي قدرت الهي دارد.
* انقلاب ايران معادلات جهان و منطقه را تغيير داد
وي افزود: من معتقدم كه انقلاب ايران معادلات در جهان و منطقه را تغيير داد و اين انقلاب محوري اساسي در تغيير توازن منطقه بود. به همين دليل بود كه عليه ايران جنگ را تحميل كردند تا انقلاب ايران نابود شود اما انقلاب ايران پيروز شد.
*رويدادها در مصر و تونس به دليل ناديده گرفته شدن خواست ملتها توسط سران است
مدير عامل خبرگزاري موريتاني درباره رويدادها در مصر و تونس گفت: معتقدم آن چيزي كه در تونس روي داد و در مصر در حال روي دادن است، در دولتهاي ديگر نيز روي خواهد داد و دليل اين رويدادها آن است كه سران اين گونه حكومتها ملتها را ناديده گرفتهاند و بين ملتها و جكومتها فاصله وجود دارد به همين دليل است كه اين حكومتها دوام نخواهد آورد. ظلم و فقر محركهاي اساسي قيامها در مصر و تونس بودهاند. اين در حالي است كه "احمدينژاد " رئيس جمهور ايران در خانهاي ساده زندگي ميكند و زماني كه امام به قم آمد نيز در خانهاي ساده ساكن شد. هر كس كه تواضع كند خداوند او را بالا ميبرد. البته بايد بگويم كه ملت موريتاني نيز در سال 2008 اين تغيير را ايجاد كرد و محمد عبدالعزيز، رئيس جمهور قبلي را بركنار كرد و در واقع انقلابي در موريتاني روي داد و پارلمان و ارتش تغيير كرد و هم اكنون ملت تصميمات دولت را قبول ميكند.
وي در بخشي ديگر از مصاحبه خود به دلايل حضور آمريكا در عراق اشاره كرد و گفت: با بيان يك واقعه تاريخي به خوبي ميتوان به دلايل حضور آمريكا در منطقه اشاره كرد. زماني كه نفت در كشورهاي منطقه كشف شد، وزير انرژي آمريكا در زمان رياست جمهوري روزولت از وي پرسيد كه چه نسبتي از نفت اين كشورها براي تامين منافع استراتژيك آمريكا كافي است. روزولت در پاسخ به اين سوال گفت كه اين نسبت كمتر از 100 در 100 نيست.