ليبي

خبرگزاري فارس: نويسنده و تحليلگر برجسته جهان عرب در سر مقاله امروز خود در روزنامه "القدس العربي " با اشاره به سابقه مبارزات مردم ليبي عليه استعمارگري ايتاليا، فرصت موفقيت انقلاب و رهايي ملت اين كشور از دست استبداد را بسيار زياد دانست.

به گزارش فارس، "عبدالباري عطوان " در سر مقاله امروز خود در روزنامه "القدس العربي " چاپ لندن با عنوان "بله، ليبي مثل تونس و مصر نيست " به بررسي وضعيت كنوني ليبي و جنايات گسترده رژيم "معمر قذافي " ديكتاتور ليبي عليه مردم خود پرداخته و نوشت: "سيف الاسلام قذافي " در سخنان خود ملت ليبي را تهديد كرد كه هزاران نفر از آنها را خواهد كشت و كمتر از يازده ساعت از اين تهديد نگذشته بود كه جنگنده‌هاي ارتش ليبي انقلابيون را در شهر بندري و مهم "بنغازي " و شهر "طرابلس " پايتخت اين كشور و ساير شهرهاي ليبي در سايه بايكوت رسانه‌اي همه‌جانبه و قطع همه وسائل ارتباط جمعي و سكوت شديد جامعه جهاني به رگبار بستند.

*كشتار مردم ليبي با تانك‌ها، جنگنده‌ها و مزدوران خارجي

وي افزود: ما حقيقتا با كشتار ملت بي‌پناه ليبي به وسيله تانك‌ها، جنگنده‌ها، شبه نظاميان و گروههاي مزدوري روبرو هستيم كه قذافي آنها را از برخي كشورهاي آفريقايي براي مقابله با معترضان به ليبي آورده است.

عطوان گفت: قذافي اين مزدوران را بعد از آن وارد ليبي كرد كه اكثر قبائل اين كشور و بسياري از يگان‌هاي ارتش و نيروهاي امنيتي به انقلابيون پيوستند و رژيم ليبي بدون هرگونه دوست يا هم‌پيماني در داخل - به جزء گروهي اندك- تك و تنها ماند.

به نوشته اين نويسنده، شبكه رسمي تلويزيوني قذافي در طول روز گذشته تلاش كرد كه وضعيت را تحت كنترل نشان دهد و دوربين‌هاي آن تصاويري را از دهها نفر از هواداران قذافي كه تصاوير او را به همراه پرچم‌هاي ليبي در دست داشتند، نشان دهد.

*سيف‌الاسلام ليبي را به جنگ داخلي تهديد كرد

عطوان نوشت: شيوه سخنراني سيف‌الاسلام در تلويزيون رسمي ليبي تكان دهنده بود و او مردم ليبي را به جنگ داخلي تهديد و انقلابيون مردمي را گروهي مزدور و معتاد توصيف و از اهرم سلاح قبايل براي دفاع از رژيم خود و پدرش استفاده كرد؛ رژيمي كه به دست مردم و با شيوه‌اي كارآمد با فروپاشي مواجه شده است.

وي افزود: ما نمي‌دانيم كه سيف الاسلام به چه حقي با ملت ليبي اينگونه سخن گفت و تهديد كرد كه اين كشور را به عصر حجر بازخواهد گرداند و تاكيد كرد كه تا آخرين نيرو و آخرين گلوله خواهد جنگيد.

* ليبي مي‌خواهد به جايگاه اصلي خود باز گردد

وي در رد ادعاهاي سيف الاسلام قذافي گفت: ليبي برخلاف ادعاي فرزند قذافي تجزيه نخواهد شد بلكه انقلابيون ليبي در شهرهاي مختلف از "طبرق " در شرق گرفته تا "زواره " در غرب آن مي‌خواهند كشور ليبي را از عصر حجري كه در آن به سر مي‌برد، خارج كنند و آن را به سوي تمدن، ترقي، دموكراسي، حقوق‌بشر و عدالت اجتماعي و تقسيم عادلانه ثروت‌ها براساس طرح‌هاي عملي و مدرن رهنمون سازند تا به جايگاهي كه مستحق آن است، دست يابد.

عطوان گفت: اميدوار بودم سيف الاسلامي كه اكثر سال‌هاي عمر خود را در پايتخت‌هاي غربي گذرانده است، با زباني مترقيانه با ملت ليبي سخن مي‌گفت و از شهادت صدها نفر از مردم ليبي ابراز تاسف مي‌كرد يا بر ضرورت رجوع به عقل و درايت و نه سلاح تاكيد مي‌كرد اما با كمال تاسف اين كار را نكرد.

وي افزود: اين اولين‌باري نيست كه رژيم قذافي از نيروهاي مزدور براي دفاع از موجوديت خود استفاده مي‌كند بلكه اين رژيم در دهه هشتاد نيز از اين مزدوران استفاده كرد يعني زماني كه نيروهاي چاد يك پايگاه هوايي ليبي در نزديك منطقه "سبها " در جنوب ليبي را بدون هرگونه مقاومتي تصرف كردند چرا كه سربازان اين پايگاه، سلاح نداشتند و حتي آنهايي هم كه سلاح داشتند، مهمات نداشتند زيرا قذافي از ارتش و كودتاي آن عليه خودش هراس داشت و به همين دليل سلاح و مهمات در اختيار اين سربازان نگذاشته بود.

* فساد در رژيم حاكم

اين نويسنده عرب تاكيد كرد: ملت ليبي بعد از بيش از 40 سال حكومت ديكتاتوري مستحق آزادي است؛ ديكتاتوري كه آنها را از كمترين حقوق خود محروم و كشورشان را به جايي براي آزمايش تئوري‌هاي مختلف سياسي ضدونقيض از سوسياليسم گرفته تا حكومت كميته‌هاي انقلابي و سرمايه‌داري تبديل كرد كه وجهه مشترك همه آنها فساد است.

*استعفاي جمعي شماري از مسئولان ليبي

عطوان درادامه مقاله خود به استعفاي گروهي شماري از مسئولان ليبي در پي جنايت‌آفريني قذافي پرداخت و نوشت: اين استعفاهاي گروهي مسئولان بلندپايه و در صدر آنها قاضي "مصطفي عبدالجليل " وزير دادگستري بر اصالت ملت ليبي و مخالفت آن با ظلم و ستم و عزم و شجاعت اين ملت براي مقابله با رژيم متكبر و زورگوي قذافي تاكيد مي‌كند چرا كه چگونه مي‌تواند وزير دادگستري در سايه نبود عدالت و شهادت صدها نفر با گلوله و تركش‌هاي گلوله‌هاي "آرپي جي " در سمت خود ادامه بكار دهد؟

* قذافي در ليبي حام خون به راه انداخته است
وي تاكيد كرد: همه جهان بايد در سريعترين زمان ممكن براي نجات مردم بي‌گناه ليبي از اين حمام خوني كه رژيم قذافي در روز روشن جلوي دروبين‌ها و رسانه‌هاي گروهي مردمي به راه انداخته است، وارد عمل شود؛ همانطور كه براي متوقف كردن كشتار در كشور رواندا وارد عمل شود و براي حمايت از شمال عراق منطقه پرواز ممنوع در زمان رژيم صدام ايجاد كرد و نيروهايي به منطقه دارفور براي جلوگيري از خونريزي فرستاد. جامعه جهاني بايد چنين اقدامي را براي حفاظت از مردم در شهرهاي مختلف ليبي انجام دهد.

*ليبي مثل مصر و تونس نيست

اين نويسنده و تحليلگر عرب نوشت: بله، ليبي مثل مصر و تونس نيست. اين همان موضوعي است كه ما با سيف الاسلام قذافي درباره آن اتفاق نظر داريم. ليبي وضعيت بسيار بدتري دارد. در مصر مبارك و تونس بن علي ساختاري زيربنايي، بيمارستاني، دانشگاههاي و نهادي، شبكه‌اي ارتباطي، مطبوعات و شبكه‌ تلويزيوني خصوصي هرچند متعلق به نزديكان اين رژيم‌ها وجود داشت اما اكثر اين ساختار زيربنايي در كشر ليبي محكوم به زمامداري معمر قذافي وجود ندارد و اگر هم چيزي باشد، وضعيت خوبي ندارد.

*موفقيت انقلاب ليبي بسيار زياد است

وي با اشاره به فرصت موفقيت بيشتر انقلاب مردم ليبي گفت: از اين منظر كه اوضاع در ليبي وخيم‌تر است و ملت آن درسايه وجود يك رژيم ديكتاتوري سركوبگر درد و رنج بيشتري متحمل مي‌شود، فرصت موفقيت انقلاب آنها نيز بسيار بيشتر است. ملت ليبي صبوري زيادي كرده و رنج بسياري متحمل شده است اما وقتي كه كاسه صبر آنها لبريز مي‌شود و انقلاب مي‌كنند، انقلاب آنها تا برآورده شدن همه مطالب خود متوقف نمي‌شود؛ همانطور كه انقلاب‌هاي مردمي تونس و مصر به پيروزي رسيد، انقلاب مردم ليبي نيز در نهايت به پيروزي خواهد رسيد زيرا انقلابي واقعي عليه انقلابي در گذشته است كه سهمي از آن نبرد.

*لحظه رهايي مردم ليبي بسيار نزديك است

عطوان تاكيد كرد: ملت ليبي كه استعمارگري ايتاليا را كه در بين استعمارگران بيشترين سركوبگري و قتل‌عام را مرتكب مي‌شد، شكست داد حتما كساني را كه خواهان اهانت، تحقير و درهم شكستن كرامت آنها و چپاول ثروت‌هاي آنها هستند، شكست خواهد داد و صبر مردم لبريز شده است و لحظه رهايي نه تنها نزديك، بلكه بسيار نزديك است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران