پايگاه اطلاع رساني نهرين نت روز سه شنبه نوشت: كشورهاي غربي به دليل منافع نفتي خود در ليبي درخصوص پايان دادن به سركوب تظاهركنندگان در اين كشور، به معمر قذافي فشار نمي آورند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از اين پايگاه خبري ، پس از اظهارات ديوانه وار سيف الاسلام قذافي فرزند معمر قذافي رهبر ليبي هواپيماهاي جنگي وابسته به نيروهاي هوايي اين كشور مردم را در بنغازي و طرابلس به خاك و خون كشيدند به طوري كه تعداد شهدا در 5 روز گذشته به بيش از 550 تن رسيد.
پس از آن نيز قذافي ديكتاتور ليبي در برنامه اي تلويزيوني حاضر شد و اعلام كرد كه به ونزوئلا نرفته و هم اكنون در طرابلس هست.
در همين حال هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا تنها به اين سخن اكتفا كرد كه به راه انداختن حمام خون در ليبي اقدامي غير قابل قبول است و ما با شركاي خود اين مساله را به اطلاع دولت ليبي مي رسانيم.
اظهارات وي مانند اين بود كه از باقي ماندن قذافي در حكومت طرفداري مي كند و فراموش كرده كه بيشتر شهرهاي ليبي به دست مردم افتاده و از سلطه حاكمان كنوني خارج شده است.
با وجود استفاده نظام از همه امكانات و سلاحها با اين حال تظاهرات و اعتراضها در ليبي همچنان در جريان است و شاهدان مي گويند كه معترضان به بخشهاي مهمي در پايتخت مسلط شده اند.
شاهدان مي گويند كه نيروهاي امنيتي به همراه اوباش و آشوبگران به سوي تظاهر كنندگان آتش گشودند و منابع مطلع به نهرين نت گفتند كه آنان اروپايي هاي مزدوري هستند كه از نظام كنوني به رهبري قذافي حمايت مي كنند.
اين منابع اظهار داشتند كه مزدوران اروپايي كه با مردم ليبي مي جنگند در برخي شركتهاي نفتي غربي در ليبي كار مي كنند.
اين در حالي است كه گفته مي شود شركتهاي نفتي غرب به دولتهايشان فشار مي آورند تا چند روز ديگر نيز به قذافي مهلت دهند بر سركار باشد تا آنان بتوانند بر انتفاضه مردمي در اين كشور مسلط شوند. تاكيد اين شركتها براي ماندن قذافي براي اين است كه آنان توافقنامه هاي نفتي با نظام سابق به امضا رسانده اند و با پرداخت رشوه به فرزند قذافي و ديگر مقامات ليبي امتيازاتي براي حفر چاه و استخراج نفت از چاههاي نفتي اين كشور به دست آورده اند.
به همين دليل شركتهاي نفتي غربي تلاش مي كنند در كنار قذافي بمانند و مانع از ايجاد دوره اي جديد باشند.
سخنان ويليام هيگ وزير خارجه انگليس نيز نشان دهنده فشار اين شركتها به دولتهايشان بود زيرا وي در سخنان خود كشتاري كه قذافي انجام داد و در سركوب معترضان از هواپيماها براي بمباران آنان استفاده كرد ناديده گرفت و هيچ اشاره اي به اين حوادث نكرد و تنها به اين سخن اكتفا كرد كه نظام قذافي بايد باب مذاكرات را با مردم باز كند.
اظهارات اين مقام انگليسي نيز دليلي بر موافقت اين كشور بر ماندن قذافي در قدرت است .
برخي خبرها نيز حاكي از آن است كه رژيم ليبي به رهبري قذافي افسران و سربازاني را كه از شليك به سوي مردم امتناع مي كنند اعدام مي كند.
نهرين نت نوشت كه منابع ليبي اعلام كرده اند كه خانواده قذافي به آلمان سفر كرده و الخويلدي الحميدي فرد دوم رژيم نيز به تونس گريخته است.