دولت آنكارا براي بازگرداندن حدود 25 هزار تن از شهروندان خود از لييبي كه با سركوب خونين قيام مردمي توسط رژيم قذافي در شرايط بسيار دشواري قرار گرفته اند، عمليات بزرگي را از هوا و دريا شروع كرد و چندين فروند كشتي و هواپيما به منطقه اعزام مي كند.
به گزارش ايرنا، تركيه كه روز گذشته سه فروند كشتي براي بازگرداندن شهروندان خود به ليبي اعزام كرد، دو فروند ديگر را نيز امروز و فردا به منطقه اعزام مي كند.
آنكارا با تشكيل ميزبحران و جلسات فوق العاده اي در وزارت خارجه تركيه ضمن تعقيب نزديك تحولات ليبي، درصدد است با استفاده از تمامي امكانات شهروندان خودرا در شرايط امني به تركيه بازگرداند.
براساس تصميمات ميز بحران تركيه بدنبال موفق نشدن هواپيماهاي اين كشور براي فرود در فرودگاه بنغازي ليبي، روز گذشته دو فروند كشتي غيرنظامي و يك فروند كشتي نظامي را به همراه رزمناوها و يك فروند كشتي سوختگيري نظامي خود به منطقه اعزام كرد.
گفته مي شود ظرفيت هر يك از اين كشتي هاي غيرنظامي 1200 نفر و ظرفيت كشتيهاي نظامي 1500 نفر است.
تركيه همچنين انتقال بخشي از شهروندان خود از طريق زميني به مصر و سپس انتقال آنها به تركيه را بررسي مي كند.
در اين ارتباط 'رجب طيب اردوغان' نخست وزير تركيه دوبار تلفني با 'معمر قذافي' تلفني گفت و گو كرد و خواهان همكاري رژيم وي در تخليه شهروندان تركيه اي شد.
'جميل چيچك' معاون نخست وزير و سخنگوي دولت آنكارا امروز اعلام كرد تاكنون 1082 تن از شهروندان تركيه توسط چهار فروند هواپيماي مسافربري به تركيه بازگردانده شدند.
'احمد داوداوغلو' وزير خارجه تركيه نيز امروز در كنفرانس مطبوعاتي مشترك خود با وزير خارجه لوكزامبورگ گفت: 10 كشور از تركيه خواسته اند در انتقال شهروندان خود از ليبي كمك كند.
بيش از 100 شركت تركيه اي در ليبي فعاليت دارند و بيش از 25 هزار تن از اتباع تركيه در آن كشور فعاليت دارند.
به گفته 'ظفر چاغلايان' وزير بازرگاني خارجي تركيه حجم پروژه هاي انجام شده و در دست اقدام شركتهاي پيمانكاري تركيه در ليبي بيش از 27 ميليارد دلار است و تركيه حجم تجارتي بالغ بر 5/2 ميليارد دلار با ليبي دارد كه دو ميليارد دلار آن را صادرات تركيه تشكيل مي دهد.