اتحادیه اروپا روز دوشنبه خواستار توقف فوری سرکوب معترضان مخالف دولت در لیبی شد ولی به درخواست فنلاند برای از سرگیری تحریم ها علیه معمر قذافی رهبر لیبی پاسخ مثبت نداد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از بروکسل، گزارشهای تایید نشده نشان می دهد مقامات لیبیایی دست کم سیصد تظاهرکننده را در روزهای اخیر کشته اند و به این ترتیب لیبی خونین ترین برخورد را با قیام حامیان دموکراسی در شمال آفریقا و خاورمیانه در ماههای اخیر داشته است. با این حال ایتالیا رهبری اردوی کشورهای جنوب اروپا را بر عهده داشت که مایلند از هرگونه تنش با طرابلس جلوگیری کنند زیرا نگرانند که لیبی همکاری با این کشورها را در زمینه مقابله با مهاجران غیرقانونی متوقف کند. الکساندر استاب وزیر امور خارجه فنلاند از اتحادیه اروپا خواسته بود اتخاذ سیاستهای تندتر را علیه لیبی بررسی کند. استاب و دیگر کشورهای شمال اتحادیه اروپا به ویژه آلمان از تهدید لیبی به توقف همکاری با اروپا در مسئله مهاجرت غیرقانونی خشمگین هستند.
اما ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد روز یکشنبه با فرزند قذافی تماس گرفته و روز دوشنبه نیز سفیر لیبی را به وزارت امور خارجه انگلیس فراخوانده است تا استفاده از زور علیه تظاهرکنندگان در لیبی را محکوم کند. وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین نحوه کمک به پیشبرد تغییرات دموکراتیک در کشورهایی مانند تونس و مصر را بررسی کردند.
در این دو کشور قیامهای مردمی منجر به سرنگونی رهبران حاکم بر آنها شد. یکی از گزینه های مطرح، اختصاص یک میلیارد یورو (یک میلیارد و سیصد و هفتاد میلیون دلار) برای کمک به مصر و لیبی در سالهای 2011 تا 2013 است.
این رقم قابل افزایش تا سه میلیارد و هشتصد میلیون یورو در قالب وامهایی است که بانک سرمایه گذاری اروپا در اختیار این دو کشور قرار می دهد. وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین توقیف داراییها و سپرده های مسئولان سابق مصری را که متهم به اختلاس شده اند بررسی می کنند ولی هنوز معلوم نیست این تدابیر شامل حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر نیز می شود یا خیر