88.04.19
خبرگزاري فارس: شوراي امنيت در بيانيهاي حمايت خود را از دولت انتقالي سومالي اعلام و تهديد كرد، اريتره را براي حمايت از شورشيان مخالف دولت سومالي تحريم ميكند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، بيانيه شوراي امنيت،حملاتي كه به دولت انتقالي سومالي ميشود را تلاشي براي براندازي دولت قانوني اين كشور دانست و حملات جنبش جوانان مجاهد عليه نيروهاي دولتي را محكوم كرد.
"لين باسكو "، مسئول سياسي سازمان ملل در شوراي امنيت گفت: سومالي در وضعيت بحراني بسر ميبرد و شوراي امنيت انتخاب سختي در پيش دارد، يا بايد به مردم سومالي كمك كند تا بتوانند بر تلاش گروههاي مخالف غلبه كنند و يا به گروههاي مخالف اجازه دهد دولت انتقالي را نابود نمايند.
وي از سفراي كشورهاي عضو شوراي امنيت خواست به تعهدات خود براي حمايت از دولت انتقالي سومالي و نيروهاي وابسته به اتحاديه آفريقا كه متشكل از چهار هزار و300 نفر است، عمل كنند.
"سوزان رايس "، سفير آمريكا در سازمان ملل نيز گفت: بدون حمايت ما سومالي در معرض تهديد است و به عنوان پناهگاهي امن و ميداني براي آموزش گروههايي ميشود كه حملات تروريستي را در نقاط مختلف جهان انجام ميدهند.
"روهاكانا روغوندا "، نماينده اوگاندا در شوراي امنيت نيز گفت: اين شورا بايد تحريم هايي را عليه برخي كشورها از جمله اريتره كه از شورشيان سومالي حمايت مي كند، وضع نمايد.
تهديد شوراي امنيت پس از آن صورت گرفت كه رهبران اتحاديه آفريقا خواستار وضع تحريمهايي عليه اريتره شدند.
ديپلماتها اعلام كردهاند: هر گونه تصميم براي تحريم اريتره پس از ارائه گزارش گروههاي وابسته به شوراي امنيت در اين ماه، اتخاذ خواهد شد.
اما مسئولان اريتره هرگونه كمك رساني به افراد مسلح سومالي را رد كردهاند و "ارايا ديستا "، سفير اريتره در سازمان ملل متحد گفت: ما هيچ سلاحي را به نيروهاي مخالف سومالي و يا دولت اين كشور ندادهايم.
وي اين اتهامات را ساختگي و جعلي از سوي اتيوپي دانست كه دشمن اين كشور محسوب ميشود.
دولت سومالي از ماه مي گذشته در معرض حملات شديد نيروهاي جنبش جوانان مجاهد و حزب اسلامي است.
اين درگيريها همچنان در مناطق مختلف سومالي ادامه دارد و بسياري از مردم اين شهر در جستجوي مناطق امن، منازل خود را ترك كردهاند.