خبرگزاري فارس: همزمان با سركوب خونين مردم ليبي، دفتر نخستوزيري ايتاليا در بيانيهاي از مكالمه تلفني نخست وزير اين كشور با رهبر ليبي خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از "ايبيسي نيوز "، دفتر نخستوزيري ايتاليا روز گذشته در بيانيهاي تك جملهاي از مكالمه تلفني اواخر روز گذشته "سيلويو برلوسكوني " نخستوزير ايتاليا با "معمر قذافي " رهبر ليبي خبر داد، اما به جزئيات اين مكالمه اشارهاي نداشت.
"فرانكو فراتيني " وزير امور خارجه ايتاليا نيز در رابطه با احتمال وقوع جنگي مدني در ليبي ابراز نگراني كرده است.
فراتيني اعلام كرد كه نگران شكلگيري دولتي اسلامي در ليبي، كشوري از حوزه آفريقاي شمالي و هم مرز با مصر است.
خبر مكالمه تلفني برلوسكوني و قذافي در حالي عنوان ميشود كه دو كشور ايتاليا و ليبي به لحاظ تجاري و سياسي روابط نزديكي با يكديگر دارند و تصميمهاي انگليس و ايتاليا براي تجارت با رژيم ليبي منجر به سود ميليارد دلاري براي شركتهاي انگليس و ايتاليا شده است.
قذافي در شرايطي در روزهاي گذشته با انواع مهمات جنگي اقدام به سركوبي مردم خود كرده است كه روزنامه آمريكايي لسآنجلستايمز از صادرات سال هاي گذشته گاز اشك آور و گلوله توسط انگليس به ليبي خبر داده است.
ايتاليا كه به لحاظ فقر منابع انرژي، به نفت ليبي و همكاري اين كشور در راستاي جلوگيري از ورود پناهجويان قايقسوار به سواحل ايتاليا وابسته است، منافع خود را در ناآراميهاي اخير ليبي در معرض خطر ديده است.
از طرفي ديگر، در شرايطي كه شركت چندمليتي نفت و گاز ايتاليا موسوم به "ENI "، يك سوم توليدات نفتي آفريقاي شمالي را تامين مي كند، جاي تعجبي ندارد كه دولت ايتاليا همواره به دنبال حفظ روابط گرم خود با رهبر ليبي بوده است.
اين در حالي است كه بر اساس پيمان دوستي كه در سال 2008 ميلادي بين ايتاليا و ليبي به امضا رسيد، ايتاليا ملزم شد مبلغي به ارزش پنج ميليارد دلار را به عنوان غرامت اشغالگري استعماري سي ساله خود به ليبي پرداخت كند.
ليبي هم در قالب اين پيمان، متعهد شد تا با نظارت بر مرزهاي ايتاليا، از ورود مهاجران غيرقانوني به اين كشور جلوگيري نمايد.