'معمر قذافي' ديكتاتور ليبي، ايتاليا و آمريكا را متهم به دادن موشك به جوانان بنغازي كرد و 'فرانكو فراتيني' وزير خارجه ايتاليا نيز در واكنش، قذافي را دروغگو خواند و گفت كه گفته هاي قذافي هم باعث تعجب است و هم موجب ترس مي شود.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا از منابع خبري ، ديكتاتور ليبي كه امروز در يك سخنراني در تلويزيون اين كشور، تظاهركنندگان را تهديد به اعمال زور و سركوب كرد، اظهار داشت كه مخالفان و تظاهركنندگان از سوي كشورهاي خارجي پشتيباني مي شوند.
اين در حالي است كه 'سيلويو برلوسكوني' نخست وزير ايتاليا پس از سخنان قذافي، دريك تماس تلفني با او كه 20 دقيقه بطول انجاميد ضمن رد اظهارات وي، بر لزوم پيدا كردن يك راه حل صلح آميز تاكيد كرد تا بحران اين كشور تبديل به جنگ داخلي نشود.
قذافي در تماس تلفني با برلوسكوني اظهار داشت كه در ليبي اوضاع خوب است و به عقيده وي شرايط واقعي، آن چيزي است كه رسانه هاي ليبيايي در تلويزيون نشان مي دهند .
قذافي در سخنراني خود گفت كه ' آنها (خارجي ها ) به بچه هاي ليبي سلاح داده اند و آنها را معتاد كردند. خانواده ها بايد فرزندانشان را از خيابانها جمع كنند'.
قذافي همچنين از مردم ليبي دعوت كرد تا از 'خانه ها خارج شده و به تظاهركنندگان حمله كنند.'
وي همچنين از نيروهاي امنيتي خواست تا شورش ها را سركوب كنند و تهديد كرد كه كشور را خانه به خانه پاكسازي مي كند.
'اينياتسيو لاروسا' وزير دفاع ايتاليا نيز وعده تشكيل يك كميته دائمي بحران ليبي را داد و گفت: ايتاليا تلاش مي كند تا خشونت ها در ليبي متوقف شوند و ما قبل از هرچيز مي خواهيم از هموطنانمان محافظت كنيم و لازم است كه اروپا نيز مداخله كند .
منابع دولتي ايتاليا كه از اوضاع ليبي به شدت نگران هستند پيش بيني كردند كه 200 تا 300 هزار پناهنده ليبيايي به اين كشور سفر خواهند كرد و سازمان ملل نيز از ايتاليا خواست تا از پناهندگان استقبال كند و انها را رد نكند.
اين درحالي است كه 'اومبرتو بوسي' رهبر حزب 'پيوند شمال' گفت: فعلا پناهندگان ليبيايي به كشور ما نرسيده اند و اميدواريم كه هرگز نرسند و اگر هم بيايند انها را به فرانسه و المان مي فرستيم.
در حاليكه در ليبي اعتراضات مردمي عليه رژيم قذافي ادامه داشته و شمار قربانيان به صدها تن رسيده است، در سايت اينترنتي 'توييتر' اخباري مبني بر اينكه هواپيماهاي ايتاليايي مخالفان ليبيايي را بمباران كرده اند وجود دارد و اينكه كشتي هاي جنگي ايتاليايي در ابهاي ليبي حضور داشته و از عمليات سركوب معترضين، پشتيباني نظامي مي كنند