با افزايش نگراني ها از رفتار معمر القذافي و به دنبال دو تلاش نافرجام براي خروج شهروندان آمريكايي، كاخ سفيد روز چهارشنبه بار ديگر براي خارج كردن اتباع خود از ليبي تلاش خواهد نمود و اين بار از قايق استفاده خواهد كرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه خبري فاكس نيوز روز چهارشنبه ضمن اعلام اين خبر افزود، با آنكه ايالات متحده سعي مي كند ديپلمات ها و ديگر شهروندان خود را از ليبي خارج كند، تاكنون مقام هاي آمريكايي آشكارا خواستار كناره گيري معمر قذافي نشده اند و هيلاري كلينتون هم كه ديروز (سه شنبه) خشونت در ليبي را 'غير قابل قبول' خواندو از خود قذافي نام نبرد.
تلاش هاي امروز (چهارشنبه ) آمريكا براي خروج شهروندان خود از ليبي در حالي انجام خواهد شد كه دو تلاش مشابه در روزهاي دوشنبه و سه شنبه شكست خورده بود. اكنون وزارت امور خارجه ايالات متحده مي خواهد با استفاده از قايق هاي مسافري، تبعه هاي آمريكايي را از ليبي به جزيره مالت در درياي مديترانه ببرد.
در اخطاريه اي كه وزارت امور خارجه آمريكا براي اتباع اين كشور در طرابلس فرستاده، آمده است كه افراد خواهان خروج از ليبي بايد تا ساعت سه بعد از ظهر امروز ( چهارشنبه ) به وقت سودان، خود را به بندرگاه الشباب برسانند.
معمر قذافي ديروز (سه شنبه ) در يك سخنراني تلويزيوني كناره گيري خود از قدرت را رد كرد و گفت ترجيح مي دهد كه مانند يك شهيد در مبارزه با كساني كه حكومت 42 ساله اش را تهديد مي كنند، كشته شود.
وي در اين سخنراني بارها از ايستادگي اش در مقابل آمريكا و ديگر قدرت هاي جهاني و نيز محاكمه مخالفان سخن گفت.
افزون بر لحني كه قذافي داشت، مكان سخنراني وي هم مقامات آمريكايي را نگران كرده است. قذافي در مقابل مكاني سخنراني كرد كه در سال 1986 توسط ايالات متحده بمباران شده بود. در جريان سخنان رهبر ليبي، تلويزيون دولتي اين كشور بارها مجسمه اي از يك مشت گره كرده را نشان داد كه باعث سقوط هواپيماي جنگي آمريكا شده است.
با توجه به قابليت قذافي در تحريك احساسات ضد آمريكايي يا ضد غربي مردم ليبي، وزارت امور خارجه ايالات متحده هم اينك بيش از پيش نسبت به وضعيت اتباع اين كشور در ليبي نگران است.
بر اساس اظهارات پي جي كراولي، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا، اين وزارتخانه روز دوشنبه تلاش كرده بود كه 35 نفر از كارمندان 'غير ضروري' سفارت ايالات متحده در ليبي را از آن كشور خارج كند، اما اين تلاش با شكست رو به رو شده بود.
كراولي گفته است آمريكا در حال رايزني با كشورهاي ديگر و شركت هايي هواپيمايي است تا در صورت ضرورت بتوان از هواپيماهاي مسافري استفاده كرد. با اين حال، وي گفت كه اين امر نيازمند تاييد دولت ليبي است.
حدود 600 شهروند آمريكايي هم اينك در ليبي هستند.