خبرگزاري فارس: خواهرزاده امام موسي صدر گفت: قذافي خارج از تمام نرمهاي بينالمللي و حتي قبيلهاي رفتار ميكند و نبايد كيس ليبي را مشابه كيسهاي ديگر دانست.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، مهدي فيروزان داماد امام موسي صدر و خواهرزاده وي در نشست مطبوعاتي كه امروز (چهارشنبه) در مؤسسه فرهنگي امام موسي صدر برگزار شد، گفت: در خصوص وضعيت امام موسي صدر مجموعه اطلاعات آماري كه از اطلاعات آشكار و پنهان و مقامات كشورهاي عربي همچون ملك عبدالله پادشاه صعودي به ما رسيده، مسئوليت همه را در حفظ جان امام و آزادي وي صد چندان ميكند.
وي در خصوص اظهارات سفير ايران در سوريه پيرامون وضعيت امام موسي صدر گفت: آقاي موسوي در پرونده امام صدر ديگر مسئوليتي ندارد و در اين خصوص به عنوان يك شهروند اظهار نظر كرده و نه مسئول پيگير پرونده.
داماد امام موسي صدر با بيان اينكه مسئول دستگاه امنيتي ليبي كه در سال 87 از اين كشور گريخت، در لندن در خصوص امام صدر اخبار زيادي ارائه داد، خاطرنشان كرد: وي پس از اين افشاگري توسط دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي رژيم ليبي ربوده شد و سرنوشت نامعلومي دارد.
فيروزان با اشاره به تشكيل كميته پيگيري وضعيت امام موسي صدر در دوران خاتمي كه رياست آن با ابطحي بود، يادآور شد: در آن دوران، دولت ليبي مسئوليت ربودن امام صدر را به عهده گرفت و جا دارد مقامات ايران اين اطلاعات را منتشر كنند.
وي شرايط ليبي را ويژه خواند و اظهار داشت: دائماً تلاش داريم كه اطلاعات تازه را به دست آورده و آنها را منتشر كنيم كه طي روزهاي گذشته اين روند را در پيش گرفتهايم.
خواهرزاده امام صدر بازگشت امام موسي را همراه با يك نگاه جديد به وضعيت خاورميانه، پيوند دين و زندگي، گفتوگوي اسلام و مسيحيت و گفتوگوي شيعه و سني خواند و يادآور شد: اگر جهان اسلام و منطقه خاورميانه، امروز در مسيري برخلاف مسيري است كه بوش دنبال ميكرد، ما نيازمند تفكر و مكتب جديدي در تعريف خاورميانه جديد هستيم كه امام صدر ميتواند اين خلاء را پر كند.
فيروزان رژيم ديكتاتور ليبي را حكومتي وحشي خواند و گفت: آن زمان كه امام صدر توسط قذافي ربوده شد، ما اين موضوع را بارها اعلام كرديم اما امروز كه رژيم ليبي با هواپيما مردم را بمباران ميكند، همگان به اين موضوع اذعان دارند.
وي قذافي را يك جنايتكار دانست و خاطرنشان كرد: سيفالاسلام فرزند وي اگر بدتر از او نباشد قطعاً بهتر نيست.
خواهرزاده امام صدر به آزادي بيش از 300 زنداني طي سالهاي گذشته در اثر فشار مجامع بينالمللي توسط رژيم قذافي اشاره كرد و گفت: بين زندانيان سياسي اين رژيم زندانياني با سابقه 30 سال نيز وجود داشتند كه برخي از آنها غيرليبيايي بوده و توانستند فرار كنند.
فيروزان ادامه داد: كساني كه فرار كردند با برگزاي يك مصاحبه مطبوعاتي در پاريس به موارد زيادي اشاره كردند كه اين اظهارات در محاكم قضايي بينالمللي وجود دارد.
وي افزود: از مواردي كه اين زندانيان اعلام كردند، ديدن امام صدر در رمضان سال 2002 در يكي از زندانهاي ليبي بود كه پس از آن سازمان عفو بينالملل در گزارشهاي خود اين موضوع را درج كرده و پيگيري ميكند.
خواهرزاده امام موسي صدر با بيان اينكه بسياري از افرادي كه آزاد شدهاند، توسط رژيم قذافي مرده خوانده ميشدند و يا اينكه سناريوي ربودن امام موسي صدر در مورد آنها اجرا شده بود، خاطرنشان كرد: در بسياري مواقع براي اين زندانيان حتي مراسم ختم نيز گرفته شده بود.
فيروزان رژيم ليبي را يك الگوي غيرقابل پيشبيني خواند و گفت: قذافي خارج از تمام نرمهاي بينالمللي و حتي قبيلهاي رفتار ميكند و نبايد كيس ليبي را مشابه كيسهاي ديگر دانست و از تجربه كشورهاي ديگر براي پيشبيني آينده ليبي استفاده كرد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: مجموعه تحليلها، اتفاقات و تجربيات گذشته دال بر اين است كه كساني كه كميته استقبال در ايران و لبنان را تشكيل دادند، كار بسيار درستي انجام دادند.