خبر آنلاین - ایسنا:فیدل کاسترو گفت: این احتمال وجود دارد که آمریکا به ناتو دستور حمله به لیبی را بدهد.
به گزارش پایگاه اینترنتی آر.تی.تی، فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا در یک ستون روزنامه محلی نوشت: آمریکا بیشتر به منابع عظیم نفتی موجود در لیبی علاقمند است تا برقراری صلح دایمی در منطقه.
به گفته کاسترو برای قضاوت در خصوص رخدادهای کشورهای آفریقای شمالی، اکنون زمان مناسبی نیست.
کاسترو در مقالهی خود با عنوان "بازتابها" نوشت: هدف نهایی واشنگتن به دست آوردن کنترل منابع نفتی در سراسر دنیا است.
رهبر سابق کوبا خاطرنشان کرد: آمریکا در اعلام دستور حمله به لیبی در روزهای آتی هرگز دچار تردید نخواهد شد. آنچه به طور قطع برای من مبرهن است، این است که دولت آمریکا هیچ گونه دغدغهای در ارتباط با صلح در لیبی ندارد و در صدور دستور حمله به این کشور غنی در روزها و یا حتی ساعات آتی بیهیچ تردیدی اقدام خواهد کرد.
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی تاکید کرد: ناآرامیهای اخیر در کشورهای عربی زمینه را برای یورش ناتو به لیبی فراهم میآورد.
در عین حال کاسترو در مقالهی خود آورد: میتوانید با قذافی موافق یا مخالف باشید. دنیا مورد هجوم سیل عظیمی از انواع اخبار قرار گرفته است. باید به اندازهی کافی صبور باشیم تا بدانیم حقیقت چیست.
وی افزود: یک فرد صادق همواره مخالف هر گونه بیعدالتی در حق افراد است و بدتر از همه در مقابل جرمی که ناتو در حال آماده سازی برای ارتکاب آن است، میباشد. سکوت جرمی است که قربانیان آن مردم لیبی خواهند بود.
اما دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه با دفاع از دوست خود قذافی گفت که وی نبرد دشوار و بزرگی دارد و در این شرایط سعی می کند تمامیت ارضی کشور را حفظ کند تا تجزیهای پیش نیاید و اغتشاشی انجام نشود.
وی در یک شبکه رادیویی دولتی اعلام کرد که ارتباطات خود با رهبر لیبی را حفظ خواهد کرد و وحدت و حمایت خود را از وی اعلام داشت.
هوگو چاوز، رئیس جمهور ونزوئلا تاکنون در خصوص مسائل لیبی اظهارنظری نکرده است.
با این حال وزیر امور خارجهی ونزوئلا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ضمن تماس تلفنی با همتای لیبیایی خود، در خصوص یافتن راهحلی صلح آمیز برای حل مشکلات بدون دخالت هیچ امپریالیستی ابراز امیدواری کرد.
بولیوی با انتشار بیانیهای ضمن ابراز نگرانی نسبت به کشته شدن بسیاری در لیبی دولت این کشور را به باد انتقاد گرفته است. در بیانیه بولیوی از هر دو طرف خواسته شده راهحلی صلح آمیز پیدا کنند.