يك كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به قيام مردمي در مصر و كناره گيري حسني مبارك از قدرت اظهار داشت : انقلاب مردم مصر قطعا اسلامي است اما تحقق اهداف اين انقلاب نيازمند زمان است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، مسعود اسداللهي در ميزگرد علمي 'خيزش مردمي و اسلامي در كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا ' كه روز چهارشنبه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامي برگزار شد با بيان اين مطلب تاكيد كرد: مقاومت مبارك در برابر خيزش مردمي تنها 17 روز و حتي كمتر از زين العابدين بن علي ديكتاتور تونس بود.
وي عدم حمايت اخوان المسلمين در روزهاي اوليه از تجمعات مردمي در ميدان التحرير را گونه اي از تقيه سياسي خواند و گفت: اعضاي اين حزب در عين حال از شاخه جوانان خود خواستند تا بدون نشانه اي خاص در صحنه حاضر باشند و از معترضان حمايت لجستيكي كنند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه با بيان اينكه هم چپ ها، هم ليبرال ها، هم اسلام گرايان و هم پان عرب ها از دادن شعارهاي ايدئولوژيك خودداري كرده و با شعارهاي واحد به صحنه آمدند، افزود: اين تاكتيك موفق بود و مردم توانستند ديكتاتور مصر را سرنگون كنند.
اسداللهي با اشاره به حضور حسني مبارك در شرم الشيخ تاكيد كرد: اخباري در دست است كه نشان مي دهد وي با همراهي برخي از بازماندگان حزب سابق حاكم بدنبال توطئه عليه انقلاب مردمي در مصر و بازگشت به قدرت است.
وي خاطرنشان كرد: جريان ديگر اسلام گرايي در مصر سلفي ها هستند كه بشدت مخالف اخوان المسلمين هستند و به علت حمايت از حسني مبارك در روزهاي قيام مردمي اكنون در انفعال به سر مي برند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه در بخش ديگري از سخنان خود در اين ميزگرد علمي با اشاره به انقلاب مردمي در تونس و بركناري زين العابدين بن علي از قدرت تصريح كرد: تونس از همه كشورهاي عربي باثبات تر، آرام تر و از نظر اقتصادي در وضعيت بهتري بود اما ثروت در اين كشور به هيچ عنوان به صورت عادلانه توزيع نمي شد.
اسداللهي گفت: در شرايط قيام مردمي كه انحصار اطلاعات از دست نيروهاي امنيتي خارج شده بود، ارتش اين كشور از حمايت بن علي دست كشيد و همين امر باعث تسريع در روند انقلاب مردم تونس شد.
وي با اين حال گفت: بدليل اينكه ارتش تونس سالها با آمريكايي ها در ارتباط بوده است اين اقدام بدون چراغ سبز آنها امكان پذير نبوده و نشان از خواست واشنگتن براي تغيير راس و حفظ بدنه ساختار سياسي در تونس دارد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به سخنان راشد الغنوشي رهبر اسلام گرايان تونسي در فرودگاه تونس بعد از بازگشت از تبعيد خاطرنشان كرد: اين سخنان بسيار هوشمندانه بود زيرا الغنوشي مي دانست كه بايد كار ريشه اي را در اين كشور آغاز كند و احساس مي كرد كه به زمان بيشتري نياز دارد.
اسداللهي همچنين به سفرهاي متعدد راشد الغنوشي به ايران و اظهار علاقه فراوان وي به انقلاب اسلامي و امام خميني (ره) اشاره كرد.
گفتني است راشد الغنوشي يكي از افسران ارتش تونس بود كه بدليل در اختيار داشتن عكسي از بنيانگذار انقلاب اسلامي ايران بازداشت و سالها در تبعيد به سر برده بود.