پس از گذشت ساعاتی از سخنرانی منفعلانه سیف الاسلام پسر قذافی مبنی بر اینکه اگر مردم از به انقلاب و اعتراض ها ادامه دهند ، نهر خون در لیبی جاری خواهد کرد، جنگنده های وابسته به نیروی هوایی لیبی اقدام به بمباران مردم در بنغازی و طرابلس کردند .
درچنین شرایطی تعداد قربانیان کشتارهای قذافی به حدود 550 نفر طی پنج روز رسیده است.
قذافی حاکم دیکتاتور لیبی سه شنبه شب برصفحه تلویزیون رسمی ظاهر شد تا اینکه بگوید من در ونزوئلا نیستم بلکه در طرابلس حضور دارم!! .
این درحالی است که هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا در مقابل کشتار مردم لیبی و تهدید های تازه قذافی به این سخن اکتفا کرد که "راه اندازی حمام خون قابل قبول نیست و ما با شرکای خود این امر را به اطلاع دولت لیبی می رسانیم ".
به نظر می رسد کلینتون با این سخنان برجا ماندن نظام قذافی را به رسمیت می شناسد و تسلط مردم انقلابی لیبی را بر بسیاری از شهرها و بخشهایی از پایتخت نادیده میگیرد.
به رغم استفاده نظام از همه امکانات خود برای سرکوب مردم ، تظاهرات و اعتراض ها روز دوشنبه به مرکز پایتخت نیز رسید به گونه ای که شاهدان عینی خبر دادند که در آنجا درگیریهای خونین روی میدهد و تظاهرات کنندگان بر مناطق مهمی از پایتخت مسلط شدند.
به گفته شاهدان، نیروهای امنیتی با کمک افرادی که مردم آنان را مزدوران اجیر شده خارجی می نامند ، به طرز وحشیانه ای به سمت تظاهر کنندگان آتش گشودند.
این در حالی است که منابع آگاه تاکید کردند که نظام قذافی اروپاییهای مزدور را برای دفاع ازخود و سرکوب مردم انقلابی بکار گرفته است.
این منابع افزودند: مزدوران اروپایی برای کشتار مردم لیبی و توسط دلالانی که برای برخی شرکتهای نفتی غربی کار می کنند، به لیبی اورده شدند.
روشن شدن نقش شرکتهای نفتی غربی در اعمال فشار بر دولتهایشان برای مهلت دادن به نظام قذافی به منظور سرکوب انقلاب ، واقعیت دخالت بیگانگان غربی در کشتار مردم لیبی را بیش از پیش آشکار کرده است.
شرکتهای نفتی غربی نگران توافقنامه های خود با نظام لیبی هستند؛ توافقنامه هایی که با دادن رشوه هایی به پسر قذافی و مسوولان نظام برای کسب امتیازهایی در زمینه حفاری چاههای نفت در لیبی منعقد شده است.
دست داشتن این شرکتها در کشتار و حوادث فعلی و حمایت از نظام در واقع تلاشی از سوی آنها برای جلوگیری از سرنگونی قذافی است ؛ زیرا بیم آن دارند که با آغاز دورجدید در قراردادهایی آنها با لیبی ، بازنگری شود.
در اظهارات "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس تاثیر پذیری از فشارهای شرکتهای نفتی قابل لمس است .
هیگ در اظهارات روز دوشنبه خود خشونت قذافی علیه ملت خود ، استفاده از هواپیماهای جنگی در بمباران تظاهرکنندگان ، بکارگیری مزدوران اروپایی و افریقایی رانادیده گرفت و گفت: "نظام قذافی باید راه گفتگوبا مردم راباز کند" که این امر بیانگر موافقت انگلیس با بقای معمر قذافی به رغم این جنایتهای فراوان است.
درهمین حال سیف الاسلام قذافی در سخنرانی خود از شروع چندین برنامه اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی خبر داد و ادعا کرد که ارتش درکنار نظام است و به هر قیمتی که شده امنیت را به کشور بازمی گرداند . او تهدید کرد که اگر معترضان به گفتگو تن ندهند از هرگونه سلاحی در سرکوب آنان استفاده می شود .
وی افزود: این امر موجب جنگهای داخلی طولانی ووحشیانه خواهد شدکه منجر به چنددستگی در کشور و ویرانی اقتصادی و زیرساختها می شود.
درچنین شرایطی انقلابیون لیبیایی در روزهای گذشته چندین مرکز پلیس را به آتش کشیدند ، به ساختمان رادیو و تلویزیون در طرابلس حمله کردند و بر چندین شهر از جمله بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی مسلط شدند.
شامگاه دوشنبه پخش شبکه دوم الجماهیریه متوقف شد ولی صبح روز بعد دوباره فعالیت خود را آغاز کرد.
شبکه دوم الجماهیریه ، دومین شبکه در تلویزیون دولتی است ؛ اما رادیوی شبابیه را سیف الاسلام پسر معمر قذافی در سال 2008 تاسیس کرد و سپس آن را به یک شبکه سراسری تبدیل نمود.
رییس بخش اورژانس در بیمارستان الجلاء در شهر بنغازی تحویل گرفتن جسد 13 افسر که از اتش گشودن به روی مردم امتناع کرده بودند، خبر داد و به گفته شاهدان عینی مقامات این افسران رااعدام کرده و سپس اجسادشان را آتش زده بودند.
از سوی دیگر، منابع لیبی تاکید کردند که افرادی از خانواده معمر قذافی به المان فرار کرده اند و "خویلدی حمیدی" شخص دوم نظام به تونس گریخته است.