هنوز هیچ اقدام عملی علیه رژیم معمرقذافی، رهبر لیبی، صورت نگرفته است. شبکه خبری الجزیره انگلیسی گزارش داد باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، برای اولین بار خطاب به جامعه آمریکا و تمام جهان اعلام کرد که اقدامات احتمالی واشنگتن برای متوقف کردن خشونت و خونریزی در لیبی چه خواهد بود.
البته وی کلمات را به دقت انتخاب کرده بود و مستقیما نام قذافی را به زبان نیاورد و از او نخواست از قدرت کناره گیری کند، اما در عوض گفت تمام گزینه ها مطرح است.
این عبارت می تواند تحریم و اعمال احتمالی مناطق پرواز ممنوع را شامل شود.
سازمان ملل نیز اظهارات مشابهی کرده است.
اما نکته مهم این است که تا کنون هیچ اقدامی علیه لیبی صورت نگرفته است و هم اوباما و هم بان کی مون هر دو تاکید کرده اند که ما باید سعی کنیم با همکاری متحدان خود به یک اجماع دست پیدا کنیم و اینکه جامعه بین الملل باید به عنوان یک مجموعه واحد صحبت و اقدام کند.
اما در نهایت دست یابی به توافق بین اعضای جامعه بین الملل دشوار خواهد بود.
همواره کشورهایی که به طور سنتی تمایلی به مداخله در امور داخلی دیگر کشورها نداشته اند از خود مقاومت نشان می دهند.
به همین دلیل بحث و گفتگوهای زیادی در باره خونریزی و خشونت در لیبی وجود دارد، اما هنوز اقدام جدی علیه رژیم قذافی اتخاذ نشده است.
قرار است شورای حقوق بشر سازمان ملل فردا جمعه تشکیل جلسه دهد.
پیش نویس قطعنامه ای برای بررسی، پیشتر منتشر شده است.
این پیش نویس به خاطر ضعیف بودن مفاد آن مورد انتقاد قرار گرفته است.
عباراتی که در این قطعنامه به چشم می خورد شامل این موارد است. تا کنون گزارشهایی وجود داشته مبنی بر اینکه چین، روسیه و کوبا متن اصلی اینگونه قطعنامه ها را تضعیف می کنند.
به هر حال پیش نویس های قطعنامه هایی قرار است روز جمعه منتشر شود.
اما فعلا هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.
سازمان ملل می گوید به اجماع نیاز داریم .
سازمان ملل نهادی است که معمولا سریع اقدامات عملی اتخاذ نمی کند و پیش از آنکه بتواند اقدام عملی در لیبی انجام دهد موانع متعددی بر سر راه آن قرار دارد.