مدير موسسه پژوهشي 'گلوبال ويژن 2000' در انگليس تاكيد كرد: لفاظي هاي تهديد آميز قذافي و سركوب خشن معترضان توسط نيروهاي وفادار به وي، فقط سقوط رژيم را در طرابلس تسريع مي كند.
'معين ياسين' روز پنجشنبه در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا گفت: قذافي به عنوان يك ديكتاتور سال ها است كه با سياست تهديد و ايجاد ترس بر مردم ليبي حكومت مي كند ولي وي امروز با يك انقلاب واقعي مواجه است و نمي تواند با نيروي نظامي خود را نجات دهد.
وي افزود: مردم ليبي پس از سال ها سركوب و تحقير، ترس شان از بين رفته و امروز خواهان آزادي، عدالت و دموكراسي واقعي هستند... توسل به اندك نيروهاي وفادار به رژيم و استفاده از مزدوران خارجي، تنها خشم مردم را شعله ورتر مي كند.
وي اظهارداشت: از نظر راهبردي سقوط رژيم قذافي ملت هاي تحت ستم در ديگر كشورهاي عرب خاورميانه و شمال آفريقا را بيشتر از قبل به قيام ترغيب خواهد كرد، چرا كه مردم در مي يابند كه خشن ترين رژيم هاي نظامي نيز در صورت به صحنه آمدن اراده مردم قابل تغيير هستند.
آقاي ياسين درباره وضعيت ويژه كشور ليبي بويژه از نظر تقسيمات قومي و قبيله اي گفت: قذافي تلاش مي كند از اين وضعيت به نفع خود بهره برداري كند ولي تاكنون سياست وي براي خريدن وفاداري قبايل ناكام مانده است.
وي توضيح داد: ديكتاتور ليبي در بعد داخلي تلاش مي كند از يك سو با صرف پول نفت وفاداري برخي از قبايل را نسبت به خود حفظ كند و از سوي ديگر مردم را از بروز جنگ داخلي و قبيله اي بترساند.
'در بعد خارجي نيز قذافي همچون سال هاي گذشته به دنبال القاء اين پيام به كشورهاي غربي است كه در صورت سقوط حكومت وي ممكن است قبايل افراطي و تندرو در ليبي بر سر كار بيايند و اين كشور را به مامن تروريست ها تبديل كنند.'
مدير موسسه پژوهشي گلوبال ويژن در پاسخ به سوالي درباره گسترش روابط دولت انگليس با ليبي در سال هاي اخير گفت: سياست انگليس بويژه در دوره نخست وزيري توني بلر بر نجات و تقويت رژيم معمر قذافي استوار بود تا بتواند قراردادهاي نفتي پر سودي را با آن كشور ببندد.
وي افزود: نتايج معكوس اين سياست اكنون برهمگان آشكار شده و نشان مي دهد كه برنامه دولت انگليس براي گسترش روابط با ليبي و حتي صدور سلاح به آن كشور سياستي غلط بوده است.
ياسين اظهارداشت: توني بلر به دليل سياست هاي غلط خود در قبال كشورهاي منطقه از جمله در جنگ عراق، حمايت از رژيم قذافي و ... صلاحيت ندارد به عنوان نماينده گروه چهارجانبه تماس خاورميانه (كوارتت) به كار خود ادامه دهد و بايد هرچه زودتر كناره گيري كند.