احتمال هجوم گسترده مردم لیبی به کشورهای اروپایی به مسئله ای بحث برانگیز تبدیل شده است. به گزارش شبکه خبری دویچه وله، مقامات اتحادیه اروپا هم اکنون در حال بررسی این احتمال هستند.
ایتالیا خواستار ایجاد یک صندوق ویژه پناهندگان بوده و از تمام بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا خواسته پناهندگان لیبیایی را پذیرا باشند.
اما کشورهای شمال اروپا می گویند هجوم گسترده پناهندگان لیبیایی اتفاق نخواهد افتاد و اینکه اروپا باید به مردم لیبی در بازسازی کشورشان کمک کنند. وزرای کشور اتحادیه اروپا در مورد اینکه چگونه باید نسبت به چنین مهاجرت گسترده احتمالی واکنش نشان دهند بحث و گفتگوهای زیادی کرده، اما هنوز به یک راهبرد مشترک دست پیدا نکرده اند.
ایتالیا می گوید روی همبستگی دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا حساب می کند. روبرتو مارونی، وزیر کشور ایتالیا، گفت ما تخمین می زنیم دست کم یک میلیون پناهندن لیبیایی به اروپا مهاجرت کنند. این در حالی است که تا کنون بیش از پنج هزار نفر که اکثر آنها اهل تونس هستند وارد جزیره کوچک لامپادوزا در ایتالیا شده اند.
رم انتظار دارد دیگر کشورها نیز از پناهندگان استقبال کنند.
توماس دمیزار، وزیر کشور آلمان، گفت آلمان سال گذشته پذیرای حدود چهل هزار پناه جو بود.
سوئد سی هزار، بلژیک بیست هزار و ایتالیا هفت هزار پناهنده را پذیرفتند.
اما فشار بر اروپا در حال افزایش است.
سازمان ملل نیز درباره بروز فاجعه انسانی هشدار داده و قصد دارد اوایل هفته آینده چادر و دیگر اقلام را با هواپیما به تونس بفرستد. آنتونیو گوترس، عضو سازمان پناهندگان سازمان ملل، گفت از اروپا می خواهم از این دو کشور که در حال رها شدن از دیکتاتوری و حرکت به سوی دموکراسی هستند حمایت کامل کند.
کمک کردن به آنها بسیار مهم است زیرا آنها توانایی آن را ندارند که به تنهایی از عهده چالشهای موجود بر آیند.
امیدوارم در صورت مهاجرت عظیم شهروندان کشورهایی که دچار بحران شده اند، اروپا آنها را پذیرا باشد. در حالی که کشورهای اروپایی به بحث و گفتگو در این باره ادامه می دهند، به نظر می رسد در مورد ارسال کمک به کشورهای دچار بحران نیز هنوز به توافق نرسیده اند.