رييس پارلمان مصر تاكيد كرد: از حق شهيده مروه الشربيني چشم پوشي نخواهيم كرد و در نبرد قضايي تا پايان راه براي تضمين جهت عدم از بين رفتن اين حق خواهيم ايستاد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فتحي سرور، رييس پارلمان مصر طي يادداشتي به هيات دفاعي مصري كه چند روز پيش براي پيگيري روند تحقيقات در دادستاني آلمان در خصوص پروندهي قتل مروه الشربيني، شهروند مصري مقيم آلمان به اين كشور سفر كرده است، دفاعيههاي حقوقي در اين خصوص را به آنها ابلاغ كرده است.
فتحي سرور هم چنين تاكيد كرد كه اتهامات عليه عامل اين قتل عبارتند از قتل عمد شهيده الشربيني، اقدام به قتل همسرش دكتر علوي عكاز و ترساندن تنها فرزند آنها كه شاهد اين جنايت بوده است.
قرار است پس از جمع آوري مدارك و ادله محاكمهي عامل اين قتل آغاز شود.
خالد ابوبكر، يكي از وكلاي تيم دفاعي مصر به روزنامه مصري الاهرام تاكيد كرد كه به محض ورود به آلمان به سمت دادگاه مورد نظر جهت بازديد از محل وقوع قتل رفتيم و قصد ورود به دادگاه را داشتيم كه با مخالفت پليس آلمان روبهرو شديم.
وي افزود: پس از اين مساله با مسوول دادگاه تماس گرفتيم و او با ما همكاري نموده و اجازه ورود به دادگاه و عكسبرداري از محل مورد نظر را داد و در حال حاضر با پيگيري بازجوييها از افسري هستيم كه به سمت دكتر علوي، همسر مروه الشربيني تيراندازي كرده است.
اين وكيل مصري از سانسور در انجام اين بازجوييها خبر داده و افزود: ما به هيچ وجه از حق قرباني و خانوادهي او يا هر گونه كوتاهي دولت آلمان در قبال اين مساله نخواهيم گذشت.
وي ادامه داد: اتهاماتي را كه قصد تفهيم آن عليه قاتل داريم عبارتند از قتل عمد الشربيني، اقدام به قتل همسرش و ترساندن مصطفي، تنها كودك آنها به عنوان شاهد اين قتل.
ابراهيم احمد، استاد حقوق بينالملل مصر نيز اظهار داشت: آشكار است كه اين جنايت تاسف بار در آلمان نقض حقوق بينالملل محسوب ميشود.
وي اجازه دادن به قاتل پرونده مبني بر ورود به دادگاه با سلاح و عدم حمايت از مقتوله و عدم حمايت كافي پليس آلمان جهت دور نگه داشتن قاتل از مقتوله و اشتباه پليس آلمان در تيراندازي به سوي همسر مقتوله را جزو اشتباهات فاحش دولت آلمان دانست و تاكيد كرد: حتي اگر اين تيراندازي به صورت غيرعمد صورت گرفته باشد، يك جرم محسوب ميشود.
محمد عطاءالله، يكي ديگر از اساتيد حقوق بينالملل نيز دولت آلمان را مسوول اصلي اين مساله دانست و بر ضرورت محاكمه قاتل در دادگاهي علني و در شفافيت كامل و يا در سطح بينالمللي تاكيد نمود.
به نوشته ورزنامه مصري الاهرام، وي اظهار داشت: اگر چنين محاكمه بصورت شايسته صورت گيرد، نميتوان به دادگاه اروپا رجوع كرد.
اين در حالي است كه شوراي محلي شهر داري برلين قصد دارد امروز (شنبه) مراسم يادبودي را براي مروه الشربيني برگزار كند.
فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجهي مصر نيز در پيامي به احمد ابوالغيط، همتاي مصرياش ضمن ابراز تاسف و همدردي مردم آلمان با ملت و دولت مصر به خانواده اين شهيده تسليت گفت.
اشتاين ماير در اين پيام تاكيد كرد كه دشمني با خارجيها و يا اسلام ترسي در آلمان جايي ندارد.
شوراي روابط امريكايي اسلامي نيز ضمن محكوم كردن اين جنايت از آنگلا مركل، صدراعظم آلمان خواست تا از حقوق اقليتهاي ديني در آلمان حمايت كند.
اين شورا كه بزرگترين سازمان دفاع از حقوق شهروندي مسلمانان در آمريكا محسوب ميشود اين جنايت را موجب نگراني تمامي معتقدان به اصول و ارزشهاي عدالت و تسامح ديني در آلمان و كل جهان دانست.
اين شورا با ابراز نگراني شديد از تحريم حجاب در برخي مناطق آلمان از مركل خواست تا تدابيري فوري را براي حمايت از حقوق اقليتهاي ديني در اين كشور اتخاذ كند.
شوراي مذكور همچنين تحقيقات فوري درخصوص اين جنايت و حمايت از مسلمانان و سازمانهاي آنها در آلمان را خواستار شد.
از سوي ديگر روزنامههاي آلماني از تاخير دولت آلمان در محكوم نمودن قتل مروه الشربيني انتقاد كردند.
روزنامه آلماني تاگس سايتونگ در اين خصوص نوشت: يك هفته پس از كشته شدن اين شهروند مصري دولت آلمان اين اقدام را محكوم كرده و از وقوع آن ابراز تاسف كرد، لذا بايد هر گونه اتهام را در خصوص تاخير در انجام اين امر بپذيرد و با توجه به اينكه اين اقدام پس از برانگيختن خشم و غضب مردم مصر و پرداختن ديگر سازمانهاي جهان به اين مساله صورت گرفت.
اين روزنامهي آلماني نوشت: حتي اگر دليل اين تاخير بيتوجهي به اين موضوع و يا عدم همدردي با قرباني نباشد اما بسياري از مسلمانان به ويژه مسلمانان مقيم آلمان ممكن است اين اقدام را بيتوجهي دولت آلمان به مرگ اين زن مصري و يا كم اهميت دانستن آن تلقي كنند.
روزنامه آلماني دويچه وله نيز با انتقاد از تاخير در واكنش دولت آلمان نوشت: واكنش مناسبي از سوي دولت صورت نگرفت و اين مساله وجههي آلمان را متضرر ساخت.