کارشناس مسائل بین الملل شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار تصریح کرد غربی ها بر خلاف مصر و تونس جایگزینی برای نظام معمر قذافی ندارند.
مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این تحلیل گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی اوضاع لیبی در ژنو تشکیل داده است.
یکی از دیپلمات های اروپایی اعلام کرده است که قرار است پرواز هواپیماها در آسمان لیبی ممنوع شود.
آندرس فوگ راسموسن دبیر کل ناتو امروز جمعه خواستار برگزاری نشست اضطراری اعضای این سازمان شد. سیلون اتل در این باره که آیا فرانسه به دنبال صدایی مستقل در بحران لیبی است یا نه گفت: اکنون این احساس ایجاد شده است که دیپلماسی فرانسه بیدار شده است زیرا وزارت امور خارجه فرانسه به علت عقب ماندن در بحران های تونس و مصر به شدت مورد انتقاد قرار گرفت اما اکنون آلن ژوپه وزیر دفاع فرانسه فعالیت گسترده ای از خود نشان می دهد.
وی اخیرا موضع سفت و سختی در این زمینه گرفت و با عبور از حد و حدود مسئولیت های دفاعی اش ، برای سقوط هر چه سریعتر نظام معمر قذافی ابراز امیدواری کرد.
این امر همچنین با شایعات فراوانی که درباره تغییرات قریب الوقوع در کابینه دولت فرانسه به گوش می رسد تطابق دارد زیرا گفته می شود در ابتدای هفته آینده میشل آلیو ماری وزیر امور خارجه فرانسه کنار گذاشته خواهد شد و به جای وی برونو لومر که هم اکنون با سارکوزی در ترکیه به سر می برد به این وزارتخانه راه خواهد یافت.
از سوی دیگر نام آلن ژوپه نیز برای جانشینی آلیو ماری مطرح شده است.
در این بین برخی مشکلات داخلی در دولت فرانسه وجود دارد که هنوز حل و فصل نشده است.
اما اکنون فرانسه متوجه شده است که دیپلماسی فرانسه در منطقه شمال افریقا باید حضور گسترده ای داشته باشد اما اکنون با رویکردی که وزارت امور خارجه فرانسه در پیش گرفته است تحقق این امر بسیار مشکل است.
لازم به ذکر است که در بیداری دیپلماسی فرانسه مشورت هایی بین اوباما، کامرون و سارکوزی صورت گرفته است برای اینکه از بحران کنونی درس گرفته شود.
بر خلاف بحران مصر و تونس، ویژگی بحران لیبی این است که غربی ها جایگزینی برای نظام کنونی لیبی ندارند.