تاریخچه: 1951 : لیبی استقلال خود را بعد از سه دهه حکومت ایتالیا و هشت سال قیمومیت سازمان ملل بدست می آورد
1969 : سروان 27 ساله معمر قذافی با هدایت یک کودتای عمدتا بدون خونریزی حکومت پادشاهی لیبی را سرنگون می کند و بلافصه بدل به حاکم بلامنازع لیبی می شود.قذافی هدف خود را ایجاد یک نظام سوسیالیت اعلام می کند و در این راستا دست به ملی کردن امور تجاری و حمایت از گروههایی می زند که غرب آنها را تروریست می شناسد. 1986 : بعد از آن که لیبی مسئول انفجار بمبی در یک کافه در برلین شناخته می شود که سربازان امریکایی زیاد به ان رفت و امد می کنند جتهای جنگی امریکا محل اقامت قذافی را در طرابلس بمباران می کنند.این حملات باعث کشته شدن دخترخوانده قذافی می شود. 1988 : ماموران دولت لیبی با کار گذاشتن بمبی در پرواز 103 پان امریکن باعث انفجار آن بر فراز اسکاتلند و کشته شدن 270 نفر می شوند.
به دنبال این اقدام دولت لیبی روز به روز بیشتر منزوی می شود و همچنین در معرض تحریمهای سازمان ملل قرار می گیرد. 2003 : لیبی مسئولیت بمب گذاری لاکربی را می پذیرد و می گوید که به تلاشهایش برای دست یافتن به سلاحهای کشتار جمعی پایان خواهد داد.
در سالهای بعد لیبی به پیشرفتهایی در عادی سازی روابط خود با غرب دست می یابد. ژانویه سال 2009 : بعد از انکه لیبی غرامت قربانیان بمب گذاری لاکربی را پرداخت می کند امریکا و لیبی برای اولین بار در طول سی و پنج سال گذشته با هم سفیر مبادله می کنند. 2009 : قذافی چهلمین سالگرد حکومت خود را با مراسمی پرخرج جشن می گیرد.
او برای یک سال به عنوان رئیس اتحادیه افریقا انتخاب می شود. پانزده فوریه سال 2011 : اعتراضات ضددولتی به عنوان بخشی از یک موج گسترده تر راهپیمایی های طرفداران دموکراسی در جهان عرب در لیبی شروع می شود. * جغرافیا - لیبی 1/7 میلیون کیلومتر مربع یا اندکی بیش از الاسکا مساحت دارد. - بیش از نود درصد خاک این کشور حالت صحرایی یا شبه صحرایی دارد. - همسایگان : مصر ، تونس ، الجزایر ، نیجر ، چاد و سودان. * جمعیت - لیبی 6/5 میلیون نفر جمعیت دارد که یک سوم آنها زیر چهارده سال سن دارند. * اقتصاد - بر اساس اعلام بانک جهانی تولید ناخالص داخلی لیبی در سال 2009 حدود 62 میلیارد دلار بوده است. - تقریبا تمام درامد لیبی از صدور نفت بدست می اید. - سرانه تولید ناخالص داخلی لیبی حدود دوازده هزار دلار است که از این جهت بر اساس معیارهای بانک جهانی در رده متوسط به بالا قرار می گیرد. - لیبی نهمین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد. * حقوق بشر - در سال 2010 فریدم هاووس بدترین نمره خود را در زمینه آزادی به لیبی دارد. - وزارت خارجه امریکا در گزارش سال 2005 خود اعلام کرد سابقه حقوق بشر لیبی به رغم پاره ای بهبودها همچنان خراب است.در این گزارش از شکنجه بازداشت شدگان ، بازداشت های خودسرانه و محدودیت های شدید بر آزادی های مدنی به عنوان اصلی موارد نقض حقوق بشر در لیبی یاد شده است.