خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم محمد عبدالله نوشت:
شاهدان اعلام کردند دهها هزار نفر از فعالان در استانهای مختلف مصر روز جمعه در تظاهرات مردمی برای سرنگونی دولتی که حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع مصر انتخاب کرده است و ریاست آن را احمد شفیق بر عهده دارد شرکت کردند.
تظاهرکنندگان همچنین محاکمه مبارک را که یازدهم فوریه (بیست و دو بهمن) تحت فشار معترضان از قدرت کناره گیری کرد خواستار شدند.
تظاهرکنندگان لغو قانون حالت فوق العاده و آزادی هزاران بازداشت شده سیاسی را نیز خواستار شدند.
یک شاهد در شهر سوئز در شرق قاهره خبر داد هزاران معترض پس از نماز جمعه مقابل اداره امنیت این شهر تجمع کردند و شعارهایی بر ضد احمد شفیق نخست وزیر دولت موقت و احمد ابوالغیط وزیر امور خارجه مصر سر دادند.
در تغییر کابینه ای که شفیق هفته گذشته انجام داد و چند مخالف را به دولت اضافه کرد ، ممدوح مرعی در سمت وزیر دادگستری و ابوالغیط در پست وزارت امور خارجه باقی ماندند.
شرکت کنندگان در تظاهرات با ادامه حضور وزیران نظام مبارک در دولت مخالفند و تشکیل دولتی متشکل از کارشناسان را تا زمان اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری خواستارند.
تظاهرکنندگان در سوئز برکناری سرلشگر محمد عبدالهادی مدیر امنیت این شهر را که معتقدند مسئول کشته شدن سی تن از معترضان و زخمی شدن صدها تن دیگر است خواستار شدند.
این شاهد افزود معترضان پارچه نوشته ای را که بالای در ورودی حزب ملی دموکراتیک حاکم قرار داشت و اسم این حزب بر روی آن نوشته شده بود پایین آوردند و به جای آن پارچه نوشته ای نصب کردند که بر روی آن نوشته شده بود «مقر فرماندهی انقلاب بیست و پنج ژانویه».
از آغاز اعتراضات روز بیست و پنجم ژانویه گذشته مقر حزب ملی حاکم در شهر سوئز که در مجاورت ساختمان اداره امنیتی قرار دارد بسته شده بود.
این منبع اضافه کرد معترضان اعلام کردند تا بر آورده شدن مطالباتشان و تغییر مدیر امنیتی سوئز تحصن خواهند کرد.
معترضان تهدید کردند درب مقر حزب ملی را با زور باز خواهند کرد و در آن تحصن می کنند.
یک منبع در شهر ساحلی اسکندریه نیز گفت نزدیک به ده هزار معترض بر ضد محمود وجدی وزیر کشور مصر که مبارک پس از آغاز اعتراضات مردمی او را جایگزین حبیب العادی کرد شعار سر دادند.
العادلی که بازداشت شده است به اتهام سودجویی و تلف کردن اموال دولتی محاکمه می شود.
این منبع اضافه کرد معترضان پارچه نوشته هایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود «مردم محاکمه رئیس جمهور را خواستارند» و «خون شهدا حاکمان نماد فساد را رسوا می کند».
عبدالمجید محمود دادستان کل مصر چند روز پیش دستور تحت تعقیب قراردادن داراییهای مبارک و افراد خانواده اش را در خارج صادر کرد و گفت شورای عالی نیروهای مسلح که پس از کناره گیری مبارک قدرت را در دست دارد می تواند در صورت اثبات جنایات رئیس جمهور سابق وی را محاکمه کند.
وکلای شهر اسکندریه می گویند نزدیک به هفتاد و هشت معترض در این شهر کشته و صدها تن دیگر نیز زخمی شده اند.
وزارت بهداشت مصر اعلام کرده است در نقاط مختلف مصر ، سیصد و هشتاد و پنج معترض کشته و بیش از شش هزار نفر دیگر زخمی شده اند.
یک منبع در شهر دمنهور مرکز استان البحیره در دلتای نیل خبر داد هزاران معترض روز جمعه مقابل مقر دستگاه تحقیقات امنیتی دولت در این شهر تجمع و بالای آن پارچه نوشته ای نصب کردند که بر روی آن نوشته شده بود «موزه ظالمان».
تظاهرکنندگان تبدیل این ساختمان سوخته را به موزه ادوات و تجهیزاتی که از آنها برای سرکوب شهروندان و فعالان استفاده شده است خواستار شدند.
تظاهرکنندگان برکناری سرلشگر مجدی ابوقمر مدیر امنیتی البحیره را نیز خواستار شدند.
فعالان شرکت کننده در این تظاهرات همچنین منحل شدن دستگاه تحقیقات امنیتی دولت را که آن را به دست داشتن در بازداشت ، سرکوب ، کشتار و زخمی کردن معترضان متهم می کنند خواستار شدند.
در شهر محله الکبری در استان غربی تظاهرکنندگان پاکسازی کشور را از مسئولان حزب ملی خواستار شدند.
دادستان کل مصر برخی از وزیران و مسئولان سابق مصری را به اتهام سودجویی و خسارت زدن به داراییهای عمومی به دادگاه ارجاع داده است اما معترضان می گویند این اقدامات کافی نیست.
معترضان می گویند دادستان نیز از طرف مبارک گمارده شده است و این موجب شده است معترضان در خصوص این اقدامات تردید داشته باشند.
هزاران معترض نیز در میدان التحریر در قاهره تجمع کردند و سرنگونی دولت دست نشانده رئیس جمهور مخلوع و چند تن از وزیران آن را خواستار شدند.
هدف از این تجمع در میدان التحریر تشویق نیروهای مسلح به سرنگونی دولت شفیق و تشکیل دولتی جدید شامل فن سالارها بود.
فعالان در اینترنت از چند روز پیش برگزاری تظاهراتی میلیونی در روز جمعه را خواستار شده و گفته بودند با برگزاری این تظاهرات با انقلاب لیبی نیز اعلام همبستگی می کنند.
این فعالان گفته بودند اگر مطالباتشان برآورده نشود شاید بازگشت معترضان و تحصن در میدان التحریر را خواستار شوند.