آخرین تحولات مصر و چشم انداز پیش روی این کشور در نشستی با حضور کارشناسان و استادان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بررسی شد.
به گزارش خبرنگار ما، حجت الله جودکی رایزن فرهنگی سابق ایران در مصر در سخنانی گفت: آنچه که ما درباره مصر می دانیم، اطلاعات کلی است و جامعه مصر را به خوبی نمی شناسیم. وی با بیان اینکه مؤسسات تحقیقاتی مصر، مسائل و تحولات ایران را بررسی می کنند افزود: ما نیاز به یک مؤسسه مصر شناسی داریم. جودکی افزود: در جریانات اخیر شمال آفریقا، رهبران سنتی کمترین نقش را ایفا کرده اند. وی گفت: در این رویدادها، استفاده از فضای مجازی و نقش آنها به خوبی قابل مشاهده است. همچنین امیری مقدم کارشناس مسائل خاورمیانه در سخنانی گفت: تحقیر در مقابل رژیم صهیونیستی و نفرت عمومی نسبت به این تحقیر؛ وجود حکام دست نشانده و شکاف طبقاتی در این کشور، برخی از عوامل رویدادهای مصر است. وی با اشاره به طرح خاورمیانه بزرگ افزود: هدف غربی ها همچنان تسلط بر خاورمیانه است و در این زمینه مدرنیزه کردن کشورها را جایگزین دموکراتیزه شدن قرار داده اند. امیری مقدم گفت: آمریکایی ها از آغاز تحولات مصر متوجه شدند که این موضوع قابل برگشت نیست و باید آینده را حفظ کنند. وی افزود: ارتش در مصر یک نهاد است و همواره نقش مهمی در تشکیل حکوت ها داشته است. امیری مقدم اضافه کرد: آنچه که در مصر رخ داده است، نه انقلابی است به سبک انقلاب های دنیا و نه کودتایی به سبک کودتاهای دنیاست.
امیری مقدم گفت: ما 32 سال بر گفتمانی در خاورمیانه اصرار ورزیدیم و این گفتمان امروز در منطقه به نتیجه رسیده است. وی گفت: ما باید از این گفتمان حفاظت و آن را در منطقه هدایت کنیم.
امیری مقدم گفت: هم اکنون به یک انسجام میان دستگاههای فرهنگی،سیاسی و تبلیغی نیاز داریم و انتشار برخی مطالب درباره مصر صحیح نیست.