مدیر مسؤول نشریه القدس العربی گفت دیکتاتورهای عربی نگرانند که اگر قذافی سقوط کند، بعد از او، نوبت به آنان خواهد رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز، مجری این شبکه مصاحبه اختصاصی در استودیوی اسکای نیوز با عبدالباری عطوان، سردبیر ارشد نشریه القدس العربی در مورد اوضاع لیبی و امتناع قذافی از کناره گیری از قدرت، ترتیب داد.
عطوان گفت، شکی نیست که اکثر مردم در کشورهای عربی، خواهان سرنگونی قذافی اند، اما سؤال این است که اگر قذافی لیبی را ترک کند، به کجا خواهد رفت.
عطوان افزود، هرچند مردم از کناره گیری قذافی خوشحال خواهند شد، رهبران کشورهای عربی، به شدت نگرانند.
عطوان تأکید کرد، سایر دیکتاتورها و رهبران در کشورهای عربی تمایل دارند مقاومت بیش از پیش از سوی قذافی ببینند، و با او احساس همدردی می کنند.
آنان از خود می پرسند در این روند دومینو که آغاز شده، اگر قذافی سقوط کند، متعاقباً، نوبت کدامیک از ما خواهد بود که به سرنوشت حسنی مبارک، بن علی و امثال شان دچار شویم.
عبدالباری عطوان تأکید کرد، از همین رو مشاهده می کنیم که اختلاف شدیدی میان طرز تفکر مردم در خیابان های کشورهای عربی و دولتمردان این کشورها در خصوص نهضت های مردمی در لیبی و پیش از آن در تونس، مصر و چند کشور دیگر عربی، وجود دارد.
مردم در سراسر کشورهای عربی خواهان برقراری دمکراسی، احترام به حقوق بشر، و همچنین بهبود وضع معشیتی خود هستند.
در این منطقه ثروتمند و نفت خیز، مردم انتظار دارند، از فقر و بیکاری نجات یابند.
ذخایر ارزی کشورهای عربی، بیش از پانصد میلیارد دلار است، اما بسیاری از مردم، زیر خط فقر زندگی می کنند.
عطوان در پاسخ به سؤالی درباره عربستان سعودی گفت، شاه سعودی به شدت نگران است و اخیراً بودجه ای سی میلیارد دلاری برای رشوه دادن به مردم تعیین کرده که برای تحصیلات، ازدواج، اشتغال زایی و امثال آن هزینه شود.
مشکل این است که پادشاه عربستان، وضع اصلی را درک نکرده است، زیرا قذافی نیز چنین قول هایی به مردم لیبی داده بود.
عطوان تأکید کرد، مردم به دنبال رشوه نیستند، بلکه خواهان اصلاحات اند.
آنان خواهان برپایی نهادهای دمکراتیک اند.
مثلاً پارلمانی با نمایندگان حقیقی منتخب مردم تأسیس شود.
مجری این شبکه افزود، در عربستان سعودی، میانگین سن جامعه سی سال است، در حالی که میانگین سن خاندان سلطنتی حاکم بر این کشور شصت و پنج سال است.
آیا به نظر شما این خاندان و سایر حکام عرب منطقه، از سوی جوانان این کشورها، تحت فشار قرار نگرفته اند؟ عطوان پاسخ داد، البته، مثلاً پنجاه و دو درصد از جمعیت عربستان سعودی زیر بیست و پنج سال سن دارند.
این در حالی است که سن پادشاه عربستان سعودی، هشتاد و هفت سال است.
ولیعهد عربستان سعودی نیز هشتاد و پنج ساله، و نفر بعد از او، هشتاد و سه ساله است.
و همه این سه نفر از سرطان و مشکلات سلامتی رنج می برند.
این در حالی است که بسیاری از جوانان عرب، در کشورهای غربی تحصیلات عالی کرده اند و می خواهند کشورشان پیشرفت کند و مدرن شود.