فلسطینیان با بیم و امید به تحولات اخیر در مصر که به سرنگونی نظام مبارک و کناره گیری وی منجر شد؛ می نگرند.
به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط لندن نبیل عمرو در مقاله ای درباره قیام های مردمی در برخی کشورهای عربی بخصوص مصر و واکنش مردم فلسطین در قبال انقلاب مصر اشاره می کند و می افزاید: موضعگیری فلسطینیان در قبال این انقلاب با موضعگیری بقیه جوامع عربی تفاوتی نداشت اما دغدغه های فلسطینیان جای زیادی برای شادی و خوشحالی از حوادث و تحولات خارجی هر قدر هم مهم باشد باقی نمی گذارد.
وی با اشاره به خوشبینی ها درباره مصر جدید می نویسد: یکی از عوامل خوشبینی این است که مصر جدید به سبب اصلاح نظام و تجدید قوای آن بار دیگر قدرت تاثیر گذاری و کارآیی از دست رفته خود را برای کمک به فلسطینیان جهت دستیابی به حقوق خود به دست آورد. این در حالیست که خوشبینی اهالی غزه عامل دیگری نیز دارد، آنها امیدوارند میدان التحریر محاصره نوار غزه را بشکند و به بازگشایی گذرگاه رفح منجر شود.
وی در ادامه می افزاید: اما حماس که جشن ها به مناسبت قیام مردم مصر را هدایت می کرد و به اخوان المسلمین تبریک گفت امیدوار است از طریق افزایش نقش تاثیر گذار این جماعت در تصمیم گیری های سیاسی در مصر، فشارها بر این جنبش چه از نظر بازگشایی گذرگاه ها و چه از نظر تعامل سیاسی کاسته شود. اما رام الله در پس این خوشحالی تا آخرین روز حکومت مبارک به شدت نگران سیاست های مصر به عنوان متحد نزدیک تشکیلات خودگردان و رهبر آن محمود عباس بود و شاید یکی از علل این نگرانی این باشد که مصر پس از انقلاب برای سامان دادن به اوضاع خود و پرداختن به پیامدهای انقلاب و تدوین و ایجاد پایه ها و ساز و کارهایی برای ایجاد نظام جدید بدون شک در خود فرو خواهد رفت و این امر مجالی برای ادامه تلاش های این کشور بخصوص در زمینه آشتی فلسطین باقی نمی گذارد. رهبری فلسطین تلاش کرد به گونه ای محافظه کارانه از تغییرات در مصر استقبال کند هر چند که برخی از مسئولان فلسطینی پیش از کنار رفتن مبارک علائمی از خود صادر کردند که نشان دهنده نگرانی آنها از پیامدهای کناره گیری مبارک بود. عمرو در ادامه مقاله خود می افزاید: با توجه به فقدان نقش سنتی مصر که طرح امضا نشده توافق بین فتح و حماس را ارائه کرد، فتح نقش ارائه کننده طرح های جدید را بر عهده گرفت تا شاید از این طریق خلأ نقش مصر را جبران کند و در همین چارچوب مسائلی را که قبلا مطرح نکرده بود مطرح کرد .
در همین حال نبیل شعث به نمایندگی از طرف فتح اعلام کرد حماس جنبشی ملی و مستقل است و هیچ رابطه ای نیز با ایران یا هر طرف منطقه ای دیگر ندارد.
علاوه بر این مسائل دیگری نیز مطرح شد که بسیار انعطاف پذیر و در حد پذیرش همه خواسته هایی بود که حماس در گفتگوهای دمشق مطرح کرده بود.
اما ظاهرا حماس معتقد است حکومت رام الله تحمل فشارهای بیشتر و دادن امتیازات بیشتر را دارد.