به گفته يك روزنامه نگار مصري، باقي ماندن عناصر رژيم سابق مصر در مسند قدرت، سناريوي هاي ترسيم شده براي ايجاد هرج و مرج در مصر از سوي برخي عوامل رژيم و ايجاد تنش بين مسلمانان و قبطي هاي مصر را با تهديد قيام دوباره در مقابل انقلاب مردمي اين كشور مواجه كرده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و ايرنا به نقل از هفته نامه انگليسي زبان 'الاهرام '، 'اميره هويدي' نويسنده مصري خاطرنشان كرد، با گذشت دو هفته از بركناري 'حسني مبارك' رييس جمهوري پيشين مصر، وضعيتي حاكي از عدم قطعيت در اين كشور نمودار شده و با توجه به باقي مانده برخي از بقاياي رژيم سابق مصر بر مسند قدرت و تلاش آنها براي به انحراف كشيدن انقلاب 25 ژانويه مصر، بيم آن مي رود كه اين عده عليه انقلاب مردمي مصر قيام كنند.
به اعتقاد نويسنده، هر چند شواهد زيادي براي اثبات تلاش هاي سازماندهي شده براي سرنگوني انقلاب جديد مصر وجود ندارد، اما ادله هاي فراواني براي 'به سرقت بردن' و 'مصادره' آن از داخل از جمله از سوي رسانه هاي دولتي و عوامل ناشناخته امنيتي اين كشور وجود دارد كه نگراني فزاينده در خصوص قيام در مقابل انقلاب مصر را توجيه مي كند.
هويدي روشن ترين هشدار در اين زمينه را با استناد به سخنان 'محمد حسنين هيكل' مفسرسياسي سرشناس مصري و عربي دانست كه به تازگي در مصاحبه با يك رسانه دولتي در مصر حضور مبارك در شرم الشيخ را كانون توجهات به امكان بروز قيام عليه انقلاب نوظهور مصر دانست.
نويسنده به نقل از 'ايمن السيد' سردبير ماهنامه فرهنگي 'وجهات نظر' (Weghat Nazar ) قيام عليه انقلاب را تداوم تلاش سازمان ها و گروه هاي فعال در رژيم گذشته براي تقويت منافع خود دانست و خاطرنشان كرد: اين گروه ها براي دستيابي به چنين هدفي در نهايت مي كوشند مداخله و به عبارت ديگر در مقابل انقلاب صورت گرفته كارشكني كنند.
هويدي گفت: 'ردپاي چنين فرايندي را مي توان در جريان مراسم روز جمعه 28 ژانويه دنبال كرد كه پليس با گشودن آتش به روي تظاهركنندگان باعث كشته شدن 800 نفر و زخمي شدن دست كم پنج هزار نفر شد. ساعت حدودا 5 بعداز ظهر آن روز نيروهاي امنيتي مصر از پست هاي خود در سراسر كشور ناپديد شدند و فضايي از هرج و مرج و رعب و وحشت را پديد آوردند. اين اتفاق هنوز در دست بررسي است. اما توافق كلي بر اين است كه 'حبيب العدلي' وزير كشور مصر در سازماندهي چنين سناريويي نقش داشته و هدف وي متقاعد كردن مردم نسبت به اين امر بوده كه كشور بدون حضور مبارك دچار هرج و مرج مي شود.
همين سناريو در روز چهارشنبه دوم فوريه تكرار شد. در اين حادثه گروهي از نيروهاي پليس لباس شخصي و ارازل و اوباش اجير شده با استفاده از اسلحه و چاقو به تظاهركنندگان ميدان التحرير حمله ور شدند. در اين حادثه برخي انگشت اتهام را به سوي برخي از تجار بانفود و اعضاي كميته سياستگزاري حزب حاكم مصر به رياست 'جمال مبارك' دراز مي كنند.
نويسنده خاطرنشان كرد: 'وائل خليل' فعال سياسي مصري معتقد است كه رسانه هاي دولتي مصر نقش پويايي را در اغراق كردن در زمينه دامنه اين حملات كه در واقع از سوي عوامل نيروهاي امنيتي سازمان دهي شده بود و ترساندن مردم از حمايت از انقلاب را هدف قرار مي داد، ايفا كرده اند.
هويدي افزود: موضوع قيام در برابر انقلاب مصر همچنين در سخنان اخير 'علا السواني' رمان نويس برنده جايزه نوبل مطرح شد. وي كميته تحقيقات امنيتي مصر را كه به بدنامي شهرت دارد به تشويق قبطي ها براي مخالفت با ماده دوم قانون اساسي مصر و دامن زدن به 'تنش فرقه اي' در مصر متهم كرد.
كشته شدن يك كشيش در 'اسيوط' - منطقه جنوب مصر - جنايتي كه هنوز در هاله اي از ابهام است نيز تلاش ديگري براي ايجاد تفرقه بين مردم انقلابي مصر و انحراف اذهان عمومي از دستاوردهاي چنين انقلابي قلمداد مي شود.