(سازمان ملل) بان كي مون دبيركل سازمان ملل در شوراي امنيت درخواست كرد به دليل سركوبگريهاي مرگباري دولت 'معمر قذافي' برضد تظاهر كنندگان ليبيايي، بايد براي توقف اين جنايات گام هاي قاطعي برداشته شود.
به گزارش ايرنا ، بان كي مون صبح امروز در جمع 15 عضو شوراي امنيت تصريح كرد در اين مرحله هدر دادن وقت به معناي از بين رفتن جانهاي بيشتري است.
دبير كل سازمان ملل خاطر نشان كرد : بر اساس گزارش هاي رسيده طي روزهاي اخير بيش از يك هزار نفر ازمردم ليبي كشته شده اند و هم اكنون زمان آن فرارسيده است كه شوراي امنيت گامهاي قاطعي را براي توقف خونريزيها بردارد.
شوراي امنيت پذيرفت تا امروز بار ديگر تشكيل نشست داده و در خصوص تدابير ويژه اي به منظور خاتمه دادن به خشونتها و كمك به مردم ليبي گفتگو كند.
بان كي مون گفت حاميان قذافي خانه به خانه در جستجوي مخالفان دولت هستند و آنان را دستگير مي كنند.
وي افزود : بر اساس گزارشهاي رسيده حاميان قذافي حتي به بيمارستانها رفته و معترضين مجروح را مي كشتند.
دبيركل گفت كلنل قذافي و اعضا خانواده اش در بيانيه اي مردم را به جنگ داخلي و تداوم بر احتمال كشتار دست جمعي تظاهركنندگان تهديد كرده اند.
وي اعلام كرد كه در نظر دارد روز دوشنبه به واشنگتن سفر كند تا در خصوص وضعيت ليبي با باراك اوباما رييس جمهور آمريكا بحث و گفتگو نمايد.
بان كي مون گفت هم اكنون وظيفه ماست تا حمايتهاي واقعي را براي مردم ليبي فراهم آوريم و هر آنچه كه در توان داريم به منظور خاتمه دادن به خشونتهاي جاري در آن كشور به كار بگيريم.
وي افزود همانطوريكه شوراي امنيت اوضاع ليبي را زير نظر دارد بايد به فوريت گزينه هاي گسترده اي را به منظور اجرايي شدن بررسي كنيم.
بان كي مون گزينه هاي مورد نظر را تحريمهاي مالي و تجاري برضد رهبريت ليبي، منع سفر و انسداد دارييهاي مالي آنان ذكر كرد.
برخي از اعضا شوراي امنيت سازمان ملل خواستار منع گسترده صادرات اسلحه به ليبي شدند و شماري ديگر خواهان برداشته شدن گامهايي به منظور اطمينان حاصل كردن از پاسخگو قرار دادن مرتكبين به جنايات در آن كشور شدند.
دبيركل گفت ساعات و روزهاي پيش رو براي مردم ليبي و كشورشان از اهميت خاصي برخوردار است بيانيه ها و اقدامات شوراي امنيت در شرف اجرايي شدن هستند.
ماريا لوييز ريبيرو ويوتي نماينده دائم برزيل و رياست دوره اي شوراي امنيت در ماه جاري تصريح كرد شوراي امنيت در نظر دارد امروز در خصوص متن قطعنامه اي مبني بر دستيابي به راه حلي صلح آميز براي اوضاع ليبي، پاسخگو قرار دادن مرتكبين خونريزيها و احترام گذاردن به خواست مردم آن كشور جلسه اي تشكيل دهد.
از سوي ديگر جراراد آراد نماينده دائم فرانسه در سازمان ملل در رابطه با اوضاع ليبي گفت اگر چه دولت متبوعش موافق برداشتن گامهايي به منظور تحت فشار قرار دادن دولت قذافي است ولي به وضوح مي گويد كه گزينه نظامي در زمان حاضر مطرح نشده است.