وزیر امور خارجه بحرین در مصاحبه با شبکه الجزیره انگلیسی گفت، وضع بحرین با لیبی کاملاً متفاوت است و ما به تمامی شهروندان خود احترام می گذاریم.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، دیوید فراست، مجری این شبکه مصاحبه اختصاصی با خالد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین در مورد تبعیضات نهادینه در این کشور بر ضد شیعیان و سایر موضوعات مربوط به ناآرامی های اخیر، ترتیب داد.
آل خلیفه در ابتدا گفت، پادشاه بحرین، در ده سال پیش، گفتگوهایی برای رفع مشکلات در این کشور میان تمامی اقشار جامعه برگزار کرد و اکنون نیز ما همان راه را با قوت بیشتر ادامه خواهیم داد.
وی افزود، احتمالاً تا پایان هفته آتی مذاکرات ما با تمامی گروه ها آغاز می شود.
از این رو من از همه گروه ها در بحرین می خواهم که به درخواست ما پاسخ مثبت دهند، و در این مذاکرات فعالانه شرکت کنند، زیرا ما بر این عقیده ایم که روند گفتگو بهترین راه پیشرفت برای وضعیت کنونی بحرین است.
آل خلیفه تأکید کرد، این گفتگوی ملی بحرین است و هیچ موضوعی از دستورکار این مذاکرات مستثنی نشده و همه پیشنهادها و موضوعات قابل بررسی است، و این مذاکرات قطعاً منجر به گسترده تر شدن دامنه دمکراسی در بحرین خواهد شد. فراست افزود من هم با شما موافقم زیرا برخورد قهرآمیز اخیر با تظاهرکنندگان که منجر به کشته شدن هفت نفر از آنان شد، کاملاً روشن است که اشتباه بوده است.
خالد آل خلیفه نیز گفت، وقایعی که منجر به کشته شدن تظاهرکنندگان در بحرین شد، فاجعه بار بود، زیرا بحرین به کشته شدن مردم، در طول تظاهرات سیاسی عادت ندارد، و این اصولاً روش ما نیست و ما در حال تحقیق در رابطه با وقایع مزبور هستیم.
دیوید فراست سپس به موضوع اکثریت قاطع شیعیان در بحرین اشاره کرد و گفت، از پنجاه مقام دولتی در بحرین، فقط چهار منصب در دست مقامات شیعی است.
همچنین شیعیان اجازه ندارند در نیروهای دفاعی بحرین حضور داشته باشند.
آیا شما تصور می کنید این موضوعات قابل حل و فصل سازنده در مذاکرات شما باشد؟ آل خلیفه پاسخ داد، البته این موضوعات را ما قبلاً نیز به بحث گذاشته بودیم و اکنون نیز هیچ مانعی در برابر پیشرفت ما در این زمینه وجود ندارد.
فراست پرسید، گروه های حامی حقوق بشر می گویند، دولت بحرین، سنی ها را از یمن، پاکستان، و اردن وارد بحرین می کند، سپس روند اعطای تابعیت بحرینی به آنان را تسریع کرده و در نهایت آنان را وارد نیروهای امنیتی و پلیس بحرین می کند.
شیعیان نیز همواره از اینگونه اقدامات دولت بحرین شاکی بوده اند.
شما چگونه می توانید روابط خود را با شیعیان بحرینی بهبود بخشید؟ آل خلیفه جواب داد، جمعیت شیعیان بحرین، بخشی از جامعه ما هستند و ما به این موضوع به عنوان مسئله سنی، شیعه یا مشکل میان دولت و شیعیان نگاه نمی کنیم.
این مشکلی است که کل کشور ما با آن مواجه است و ما قطعاً به این مسئله رسیدگی خواهیم کرد.
ما ترجیح می دهیم در گفتگوی آتی، بر اساس خطوط مذهبی حرکت نکنیم، بلکه ما آن را گفتگویی سالم میان تمام بحرینی ها تلقی می کنیم.
حتی خارجی هایی که در بحرین فعالیت و کار می کنند و بخش مهمی از اقتصاد ما را تشکیل می دهند، شکایاتی دارند که در همین مذاکرات، به این شکایات نیز رسیدگی خواهیم کرد.
فراست در رابطه با مقایسه وضعیت کنونی بحرین با اوضاع لیبی سؤال کرد.
آل خلیفه گفت، هیچ شکی نیست که آنچه در لیبی در جریان است، کاملاً فاجعه آمیز و ناگوار است.
این مسئله باعث نگرانی ما در مورد کشوری مهم است که در جنوب اروپا و در کنار دریای مدیترانه واقع شده که همچنین عضو اتحادیه عرب است.
ما می خواهیم لیبی با ثبات تر، بازتر و دمکراتیک تر باشد.
قطعاً وضعیت لیبی با کشورهایی مانند تونس، مصر، و بحرین، متفاوت است.
آل خلیفه افزود، در عین حال شکی نیست که در سراسر این منطقه، موجی از تحولات و تغییرات در حال شکل گرفتن است، و همه کشورهای منطقه تحت تأثیر این موج قرار خواهند گرفت.
وی تأکید کرد، باید از این وضعیت درسی مثبت گرفت و سیاست های سازنده و مثبت اتخاذ کرد.
وزیر امورخارجه بحرین افزود، تنها کشورهایی که همکاری خوب میان حاکمان و مردم، یا به عبارت دیگر میان دولت و جامعه مدنی دارند، کشورهای موفقی خواهند بود.
در غیر این صورت، در کشورهایی مانند لیبی یا برخی دیگر از کشورها که مردم، نمایندگان مناسبی در دولت ندارند، شهروندان این کشورها در ترس و وحشت دائمی بسر می برند که برای من موضوعی نگران کننده است.
آل خلیفه در خاتمه برای کشور بحرین آرزوی موفقیت و پیشرفت کرد.