ده ها هزار کارگر خارجی در لیبی که از کشورهای فقیر اند، کسی را ندارند که آنان را از این کشور نجات دهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، در حالی که اتباع امریکایی، اروپایی و چینی در حال تخلیه از کشور بحران زده لیبی با اتوبوس، کشتی، و هواپیما هستند، و دولت های متبوع شان نیز به آنان در این زیمنه یاری می رسانند، بسیاری از کارگران کشورهای نه چندان ثروتمند در لیبی وجود دارند که قادر نیستند خود را از این وضع خطرناک برهانند.
به عنوان مثال، هنوز شصت هزار کارگر بنگلادشی، سی هزار فیلیپینی، و بیست و سه هزار تایلندی در لیبی باقی مانده اند که منتظر آماده شدن شرایط برای خروج خود از این کشور اند.
یکی از اتباع رومانیایی که با هواپیمای نظامی این کشور به همراه شمار دیگری از رومانیایی ها از لیبی خارج شده در مصاحبه با خبرنگار این شبکه از اوضاع لیبی ابراز نگرانی کرد و گفت، به نظر می آید کشور لیبی در آستانه جنگ داخلی قرار گرفته است.
وی افزود به عقیده من اختلاف اصلی میان بنغازی و طرابلس است.
بنغازی، قذافی را نمی خواهد، اما طرابلس حامی قذافی است و ممکن است میان این دو شهر بزرگ لیبی، جنگ درگیرد.
ما چون نمی خواستیم در جنگ داخلی در لیبی گرفتار شویم، به کشور خود بازگشتیم.
انگلیس نیز با اعزام کشتی جنگی اچ ام اس کامبرلند، دویست تن از اتباع خود را از لیبی به جزیره مالتا منتقل کرد.
احمد که دارای تابعیت مضاعف انگلیسی و لیبیایی است گفت، من شاهد بودم که مزدوران مسلح با خودروهایی که پلاک نداشت در خیابان ها حرکت می کردند.
من سه دوست جوان لیبیایی داشتم که توسط این مزدوران، به ضرب گلوله کشته شدند.
زید کساب یکی دیگر از اتباع خارجی که با کشتی سفارت امریکا، به همراه امریکایی ها به مالتا آمده بود، گفت، مردم علیه قذافی و خانواده اش شعار می دادند و عده ای از نیروهای طرفدار قذافی که شاید مست بودند، با مسلسل به سوی مردم شلیک می کردند و آنان را به قتل می رساندند.
گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود، همچنانکه وضع لیبی نومید کننده تر و وخیم تر می شود، نگرانی های اتباع خارجی که در این کشور گرفتار شده اند، بیشتر می شود.