ميزان دارايي هاي 'معمر قذافي' رييس جمهوري ليبي و خانوادهاش، با توجه به مسدود شدن آنها از سوي دولت آمريكا و سوييس، هنوز اعلام نشده، اما شواهد از غارت ميلياردي سرمايه هاي مردم ليبي توسط او و پسرانش حكايت دارد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از راديو صداي آلمان (دوويچه وله)، در حالي كه درگيري هاي خونين بين مخالفان دولت و رژيم قذافي همچنان ادامه دارد، رسوايي او و خانواده اش در روند غارت اموال مردم ليبي روز به روز بيشتر برملا ميشود.
قذافي با حكومتي 42 ساله بر ليبي، از دو ازدواج داراي هفت پسر و يك دختر است. 'محمد' پسر بزرگ وي از ازدواج اولش، داراي منصب سياسي نيست، اما صاحب دو شركت بزرگ مخابراتي با ميلياردها دلار درآمد است.
'سيف الاسلام' فرزند ارشد قذافي از ازدواج دوم اوست كه پاياننامه دكترايش در مورد دمكراسي است و با فعاليتهاي سياسي فراواني كه داشته تا چندي پيش به عنوان جانشين احتمالي رهبر ليبي مطرح بود.
'خميس' و 'معتصم بلال' ديگر پسران قذافي، اولي فرمانده يك واحد ويژه نظامي با نام 'بريگاد32' است كه در 'مسكو' و 'بلاروس' آموزش نظامي ديده و گفته ميشود در درگيري هاي اخير با به خدمت گرفتن مزدوران خارجي در 'بنغازي'، فرمان آتش بر روي تظاهر كنندگان داده است. معتصم بلال هم اكنون مسووليت دفاع از 'طرابلس' را بر عهده دارد.
ساعدي پسر ديگر قذافي علاقه فراواني به فوتبال دارد و به همين دليل با پولهاي پدر وارد ليگ فوتبال
'سري آ' ايتاليا شده است. او كه اكنون رييس فدراسيون فوتبال ليبي است، شايد در مجموع 90 دقيقه براي تيمهاي 'پروجا'، 'اودنيزه كالچو' و 'سمپدوريا' بازي كرده باشد.
اما 'هانيبال' مسبب تيره شدن روابط ليبي با سوييس شده، چرا كه در سال 2008 ميلادي با كمربند به جان خدمه هتلي در 'زوريخ' افتاد و وقتي كار به دادگاه كشيد، قذافي چهار ميليارد و 900 ميليون فرانك از سرمايههايش را از بانكهاي سوييس خارج و با تهديد به تحريم فروش نفت به اين كشور، سوييس را وادار به عذرخواهي و پرداخت غرامت به پسرش كرد.
'سيف العرب'، آخرين پسر قذافي براي تحصيلات به آلمان رفته و مدتها در هتل 'بايريشه هوف' زندگي كرده است. سران و رهبراني كه براي شركت در كنفرانس امنيتي به مونيخ سفر ميكنند، در اين هتل مجلل اقامت دارند.
پس از گذشت مدت زمان طولاني از زندگي پسر قذافي در اين هتل، پدر ويلايي به ارزش هشت ميليون يورو براي پسرش خريد، اما پس از تعميرات چند ميليون يورويي، او حتي يك روز هم در آن زندگي نكرد.
'عايشه' تنها دختر قذافي، نيز سفير افتخاري اين كشور در سازمان ملل بود كه با بروز ناآراميهاي و سركوب خشن مردم توسط دولت پدرش، اين مقام از او پس گرفته شد. عايشه تحصيلكرده رشته حقوق است و به همراه تعدادي از وكلاي عرب در دادگاه 'صدام حسين' حضور داشت و از وي دفاع كرد.
بنا به اظهارات ديپلماتهاي سابق ليبي كه در روزهاي گذشته استعفا دادهاند، بخش قابل ملاحظه اي از درآمد ميلياردي شركت دولتي 'تاماويل' به حسابهاي شخصي خانواده قذافي و افراد وابسته به وي واريز مي شود. اين شركت از محل فروش نفت درآمدي بالغ بر40 ميليارد دلار در سال دارد.
هنوز روشن نيست كه اين پول ها كجاست، اما به نظر همه آنها به كشورهايي كه بهشت مالياتي محسوب مي شوند راهي شده اند كه ظاهرا پيگيري آن بسيار دشوار است. بخش ديگري از درآمدهاي نفتي، در خارج از كشور سرمايهگذاري شده است، به طوري كه صندوق سرمايهگذاري دولتي ليبي سهام كارخانه اتومبيل سازي 'فيات'، سهام باشگاه 'يوونتوس تورين' و تاسيسات هوايي نظامي 'فاينمكانيكا' در ايتاليا را به مبلغ 70 ميليارد يورو خريداري كرده است.
روشن نيست كه قذافي و خانواده اش در حال حاضر به اين سرمايهها دسترسي دارند يا نه.