88.04.20
«باراك اوباما»، رئيسجمهوري آمريكا در ديدار با «جان آتاميلز»، رئيسجمهوري غنا گفت كه سفر به غنا با اين هدف بوده كه نشان دهيم مسايل آفريقا جدا از ديگر مسايل دنيا نيست.
ايلنا: «باراك اوباما» در ديدار با «جان آتاميلز»، رئيسجمهوري غنا گفت آنچه كه در قاره آفريقا روي ميدهد بر مسايل ديگر در هر جاي ديگر جهان تاثيرگذار است.
به گزارش ايلنا به نقل از آسوشيتدپرس، «باراك اوباما»، رئيسجمهوري آمريكا در ديدار با «جان آتاميلز»، رئيسجمهوري غنا گفت كه سفر به غنا با اين هدف بوده كه نشان دهيم مسايل آفريقا جدا از ديگر مسايل دنيا نيست.
وي افزود: «حوادث آفريقا اهميت خود را در مرزهاي قارهاي از دست نداده است و قاره افريقا بخش جدا نشدني اقتصاد جهان است.»
اوباما در جلسهاي كه با «جان اتاميلز»، همتاي غنائي خود داشت، گفت:«حوادث آفريقا كل جهان را تحت تأثير قرار ميدهد.»
وي همچنين ملاقات 21ساعتهاي با ملت آفريقاي غربي به منظورتأكيد بر اهميت اين كشور سنتي دموكرات و رابطهاش با غرب ترتيب داده است.
بنا بر اين گزارش، در حا لي كه باراك اوباما، نخستين رئيسجمهوري سياه پوست آمريكا با سيل خوش آمد گويي مردم در بدو ورود به غنا روبهرو شد، سخنراني با پارلمان اين كشورآفريقايي به منظور تقويت دموكراسي در اين كشور را ترتيب داد.
رئیسجمهوری آمریکا پس از پایان اجلاس سران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان (G8) در ایتالیا، از این کشور به غنا سفر کرد.
«میشل اوباما»، همسر اوباما و نیز دو دخترش «ساشا» و «مالیا» نیز به همراه رئیسجمهوری آمریکا به آکرا، پایتخت غنا، وارد شدهاند.
ناظران میگویند، یکی از دلایل سفر باراک اوباما به اكرا این است که غنا از لحاظ سیاسی یکی از باثباتترین كشورهاي داراي «دموکراسی» در آفریقا است.
باراک اوباما که نخستین رئیسجمهوری آفریقاییتبار آمریکا است، پدرش آفریقایی و اهل کنیا بوده است. اجداد همسر وی، میشل نیز از جمله بردگانی بودند که قرنها پیش از آفریقا به آمریکا آورده شده بودند.
باراک و میشل اوباما از قصر «کیپ کُست» در شهری به همین نام در 160 کیلومتری پایتخت غنا که یکی از مراکز مهم تجارت برده در گذشته بوده دیدار كردند.