سفیر فرانسه در سازمان ملل شنبه در واکنش به تصویب قطعنامه شورای امنیت بر ضد لیبی، اعلام کرد مراجعه شورای امنیت سازمان ملل به دیوان کیفری بین المللی که در این قطعنامه لحاظ شده، فراتر از لیبی است.
ژرار ارو Gérard Araud در کنفرانسی مطبوعاتی گفت روشن است که این تدبیر تنها شامل لیبی نمی شود، هشداری است به همه رهبرانی که احتمال دارد تلاش کنند بر ضد آنچه که من نسیم تغییرات و آزادی می نامم به سرکوب متوسل شوند. سفیر فرانسه در سازمان ملل خاطر نشان کرد در این اقدام، مفهوم روشنی وجود دارد و آن به رسمیت شناختن دادگستری بین المللی و به رسمیت شناختن توجیه دیوان کیفری بین المللی است زیرا حتی کشورهایی که عضو نیستند به دیوان کیفری بین المللی مراجعه می کنند. وی افزود فرانسه و انگلیس تنها اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که در دیوان کیفری بین المللی عضویت دارند.
این تدبیر، پیروزی بزرگ برای آرمانی است که ما هر دو از آن دفاع می کنیم. سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز خاطر نشان کرد این نخستین بار است که شورای امنیت به اتفاق آرا به دیوان کیفری بین المللی متوسل می شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گرفت تحقیق در مورد اوضاع لیبی را از پانزده فوریه به دیوان کیفری بین المللی بسپارد و از مقامات لیبی خواست به طور کامل با این دادگاه همکاری کنند. به گفته دیپلمات های سازمان ملل، این تصمیم موضوع گفتگوهای طولانی میان آمریکا و برخی کشورهای مخالف بود. دیوان کیفری بین المللی حکم بازداشت عمر البشیر رئیس جمهور سودان را نیز به جرم نسل کشی، جنایات جنگی و جنایت بر ضد بشریت به خاطر مسئولیتش در مناقشه دارفور صادر کرده است.