یک روزنامه اتریشی، برنده اصلی قیام میدان التحریر قاهره را ایران دانست.
کریستین اورتنر، تحلیلگر روزنامه اتریشی وینرسایتونگ گزارش داد: در حالیکه جهان، مسحور و حیرت زده قیام مردمی علیه رژیم لیبی است دو کشتی ایرانی از کانال سوئز عبور کردند.
وی با اشاره به اینکه احتمالا آغاز عصر نوینی را در منطقه خاورمیانه شاهد خواهیم بود، اظهار داشت: این نخستین باری است که از زمان سقوط شاه مخلوع ایران در سال 1979 میلادی و شکل گیری یک قدرت مبتنی بر دین اسلام در این کشور، مصریها اجازه دادند دو کشتی جنگی ایران در این مسیر آبی تردد داشته باشد. این تحلیلگر اتریشی با تاکید بر اینکه این رخداد از ارزش نمادین بالایی برخوردار است، افزود: هنوز مشخص نیست که دست آخر چه کسانی از انقلاب مصر، بویژه در عرصه سیاست داخلی متنفع خواهند شد.
اما به احتمال قوی در کل منطقه، برنده قیام میدان التحریر قاهره، ایران است.
در حال حاضر حتی اگر استقرار یک حکومت دین سالار اسلامی در مصر متصور نباشد اما دولت آینده این کشور به احتمال قوی در مقایسه با حسنی مبارک، حاکم مطلق سرنگون شده مصری با سیاستهای آمریکا، اروپا و بویژه اسرائیل، همراهی کمتری را از خود نشان خواهد داد.
اورتنر در ادامه به سازمان سیاسی-دینی اخوان المسلمین مصر اشاره و تصریح کرد: این همان سازمانی است که آنطور که از آن شنیده شده است قصد دارد جنگ جدیدی را با اسرائیل تدارک بیند.
او با بیان اینکه امروز تقریبا حتی سیاستمداران سکولار مصری نیز از طرز فکری مشابهی پیروی می کنند، ابراز داشت: در این میان بویژه محمد البرادعی محتاط و محافظه کار نیز در مواضعی گنگ و نامشخص به این مساله اشاره می کند که اسرائیل با مبارک و نه با ملت مصر، پیمان صلح داشته است و اینکه تشکیل یک کشور یهودی نشین به منزله تهدیدی برای صلح منطقه به حساب می آید. در همین حال حمدان صباحی، رئیس حزب چپ های مصر نیز پایان تسلط آمریکا و اسرائیل را بر خاک کشورش، مصر آرزو کرده است.
حتی یک گروه چپگرای مصری موسوم به تجمع هم مصرانه در پیش گرفتن اصول و مبانی ضد صهیونیستی را خواستار شده است.
وینرسایتونگ اتریش همزمان با اعلام اینکه طرفداران حزب ناصری مصر نیز خواستار آزادی تمامی کشورهای عرب منطقه شده اند، اضافه کرد: این قبیل اظهارنظرها و موضعگیری ها تقریبا از سوی هر سیاستمدار مصری در نشریاتی نظیر کامِنتاری یا همان تفسیر و گزارش منتشر می شوند.
اورتنر با اعلام اینکه حزب دموکرات ناصری مصر در رنسانسی جدید می تواند جایگزین احتمالی نیروهای اسلامگرایی شود که از قرار معلوم بر مصر جدید تسلط خواهند یافت، ادامه داد: اما انتصاب طارق البشیری، قاضی معتبر سابق مصر به سمت ریاست کمیته قانون اساسی این کشور و درج قوانین جدید در قانون اساسی مصر به نوعی نشان دهنده موافقت و همراهی با سیاستهای ایران و مخالفت وی با سیاستهای آمریکا است. این روزنامه چاپ اتریش با اشاره به اینکه این انتصاب به مثابه یک اقدام توسعه ای و رضایت بخش برای ایران محسوب می شود، اضافه کرد: بهر تقدیر چه مصر جدید به دست اسلامگرایان یا یک دولت ملی گرا بیفتد، این، به منزله فاصله گرفتن از غرب خواهد بود.