الوطن نوشت نمی توان انتظار داشت حرکت مردمی لیبی به دموکراسی منجر شود.
روزنامه الوطن چاپ عربستان در مقاله ای به بررسی تحولات اخیر در کشورهای عربی پرداخته و این سوال را مطرح کرده است که آیا این تحولات به سوی دموکراسی پیش می رود یا نظامهای دیکتاتوری جدیدی را پدید می آورد.
به نوشته الوطن لیبی کشوری بود که نظام آن پیش از این با وعده دموکراسی و استیفای حقوق مردم بر سر کار آمد اما به حکومتی بسیار بدتر از حکومتهای کمونیستی تبدیل شد.
معمر قذافی در دوره حکومت خود دیواری آهنی در اطراف لیبی ایجاد کرد ، دیواری به مراتب بلندتر و محکمتر از دیوار آهنی اتحاد جماهیر شوروی.
قذافی در طول حکومت خود کارهای بسیار عجیب و غریب انجام داد و خود را پادشاه پادشاهان افریقا نامید، لقبی که به هیچ وجه برازنده او نبوده و نیست.
هم اینک اظهارات خشم آلود و غیر منطقی او و فرزندش سیف الاسلام، نویدی جز دیکتاتوری نوین نمی دهد.
لیبی را به هیچ وجه نباید با تونس و مصر مقایسه کرد زیرا این دو کشور از فرهنگی عمیق برخوردارند و به هیچ وجه قابل مقایسه با لیبی نیستند.
بر همین اساس زین العابدین بن علی و حسنی مبارک سران پیشین تونس و مصر پس از اعتقاد کامل به نداشتن مقبولیت مردمی، از قدرت کنار رفتند و دست به کشتار مردم نزدند.
اما لیبی کشوری قبیله ای و عشیره ای است که فرهنگ دموکراسی در آن حاکم نیست بنابر این، این نگرانی وجود دارد که جنبش مردمی این کشور نه تنها به پیدایش دموکراسی منجر نشود بلکه دیکتاتوری دیگری را پدید آورد.