تحلیلگران و کارشناسان سیاسی در فرانسه تصریح کردند غرب مدت زمان زیادی به معمر قذافی رهبر لیبی باج داده بود.
به گزارش شبکه پنج تلویزیون فرانسه(TV5monde)، پیر بنوا تحلیلگر سیاسی در باره اینده قذافی پیش بینی کرد وی سه راه در پیش رو دارد.
یا اینکه او تا حد مرگ مقاومت خواهد کرد و تا اخرین نفس علیه مردم خود مبارزه خواهد کرد.
یا او همانند هیتلر دیکتاتور المانی خودکشی خواهد کرد یا به دست یکی از افسران بلندپایه کشته خواهد شد.
یحیی بالعسکری تحلیلگر دیگر فرانسوی در ادامه گفت فقط مسئله قذافی در میان نیست بلکه مسئله خانواده وی به ویژه پسرانش مطرح است.
وی افزود سیف الاسلام همانند پدرش تصور می کند لیبی ملک شخصی اش است.
او ثروت کلانی در این کشور به جیب زده و نمی خواهد از قدرت کناره گیری کند.
وی افزود بهانه بسیاری از کشورهای غربی درباره تجارت با لیبی این بود که نمی دانستیم در این کشور چه جنایاتی اتفاق می افتد.
این ادعا کاملا کذب است چرا که همه به خوبی می دانستند در این کشور چه اتفاقی می افتد اما اهرمهای فشار او در غرب تا ماه دسامبر گذشته ادعا می کردند قذافی عوض شده است و باید لیبی را به جمع جامعه بین المللی بازگرداند.
حقیقت این است که از هنگامی که قذافی روی کار امده هیچ نهاد قانونی قدرتمندی در این کشور تشکیل نشده و قذافی خود همه چیز را رهبری می کند.
والری تورن خبرنگار نشریه افریک آزی نیز ادامه داد خاندان قذافی فقط یک خانواده نیست بلکه قبیله ای بزرگ است که در مناطق مرکزی و غربی و جنوب غربی کشور زندگی می کنند.
دعوت سیف الاسلام برای حضور در طرابلس از اعضای این قبیله بود.
این دعوت احتمال وقوع جنگ داخلی را بیشتر می کند و این مسئله ای جدی است.
ژان باتیست پلاکا سرمقاله نویس نیز درباره حضور مزدوران خارجی در لیبی گفت نیروهای مزدور وابسته به قذافی در گذشته عوامل بی ثباتی بسیاری از مناطق افریقا ازجمله در جنگهای لیبریا و سیرالئون بوده اند.
قذافی از طریق جنگهای واسطه ای به بسیاری از شورشها در افریقا دامن زده است.
اما توسل به مزدوران خارجی برای کشتار مردم لیبی امری خطرناک است.
پیر بنوا افزود هنگامی که قذافی احساس کرد که هرگز نمی تواند رهبر مسلمانان در خاورمیانه شود به تشکیل نیروی شبه نظامی متشکل از مزدوران خارجی روی اورد که سه تا پنج هزار نفر نیرو دارد.
علاوه بر ان هزینه مالی برخی از شورشها را در افریقا تامین کرد.
والری تورن افزود بسیاری از سران افریقایی در خصوص وقایع لیبی سکوت اختیار کردند و علت این سکوت این است که بسیاری از انان در گذشته با قذافی همدست بوده اند.
قذافی ضمن حمایت از مخالفان کشورهای خارجی از دولتهای این کشورها نیز حمایت می کرد و اشفته بازار عجیب و غریبی به پا کرده است.
امروزه هیچ یک از سران افریقا حتی انهایی که به صورت دموکراتیک رای اورده اند نمی توانند بگویند در گذشته با قذافی ارتباط نداشته اند.
یحیی بالعسکری درباره همکاری سران اروپایی با قذافی گفت به تدریج قذافی از دید غرب به ژاندارم جنوب اروپا تبدیل شده بود.
اوهمچنین منافع زیادی در ایتالیا دارد و به همین علت همکاری او با برلوسکنی تنگاتنگ بود.
قذافی همچنین در بسیاری از شرکتهای بزرگ غربی سهام دارد.
بنوا در ادامه گفت در سال دوهزار و سه قذافی ناگهان فردی معرفی شد که از تروریسم انصراف داده است و غرب معاشرت را با او از سرگرفت.
اما همواره در این معاشرت قذافی اهرم فشاری داشت و ان این بود که اگر با من همکاری نکنید جلوی مهاجرت غیرقانونی را نخواهم گرفت.