یک فعال حقوقی لیبی با تاکید بر این که سلطه معمر قذافی دیکتاتور لیبی بر کشور پایان یافته است؛ خاطرنشان کرد: رژیم دیکتاتور لیبی تنها کنترل میدان الخضراء و باب العزیزیه در پایتخت را در دست دارد.
مصطفی محمد زیاد روز یکشنبه در گفت وگو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: انقلابیون کنترل بسیاری از شهرهای غرب لیبی علاوه بر بخش وسیعی از مناطق طرابلس پایتخت این کشور را در دست دارند.
محمد زیاد با اشاره به کشتار روز جمعه در شهر زاویه به دست نیروهای دولتی، از تشکیل کمیته هایی محلی برای اداره مناطق آزاد شده به دست مردم خبر داد.
این نویسنده و پژوهشگر حقوقی گفت: پس از درگیری های دیروز و جمعه (6 و 7 اسفند) نزدیک فرودگاه نظامی مصراته، وضعیت این شهر امروز کاملا آرام است.
وی افزود: نیروهای مردمی برخی نیروهای امنیتی وابسته به گردان خمیس متعلق به فرزندان قذافی را غافلگیر و محاصره کردند و برخی از سربازان و مزدوران از جمله یک سرتیپ ستاد را که از نزدیکان معمر قذافی است به اسارت در آوردند و اکنون در بازداشت انقلابیون به سر می برد.
این نویسنده و پژوهشگر حقوقی گفت: مردم و انقلابیون لیبی کنترل کامل اوضاع را در دست دارند.
محمد زیاد افزود: خبرهای رسیده از طرابلس حاکی است که برخی از مناطق حومه این شهر از قبیل تاجوراء در منطقه شرقی و جندور در منطقه غربی در کنترل انقلابیون است در حالی که نیروهای دولتی تنها کنترل میدان الخضراء و مناطق مجاور باب العزیزیه را در دست دارند.
وی با تاکید بر این که منطقه زاویه غربی از دو روز پیش تحت کنترل انقلابیون است؛ خاطرنشان کرد: خبرهای برخی رسانه ها مبنی بر تسلط گردانی به فرماندهی سرلشکر الخویلدی الحمیدی بر منطقه زاویه در روز شنبه صحت ندارد و بسیاری از جوانان انقلابی حاضر در منطقه زاویه آن را تکذیب کردند.
این فعال حقوقی با تایید خبرهای رسیده مبنی بر کشتار روز جمعه مردم در شهر زاویه به دست گردانی به فرماندهی الخویلدی الحمیدی افزود: این گردان شهروندان بی دفاع را غافلگیر کرد و بیش از 20 تن را به شهادت رساند و دهها تن دیگر را زخمی کرد.
محمد زیاد هشدار داد که ممکن است اقدام وزیر مستعفی دادگستری به تشکیل دولتی موقت در بنغازی منجر به تجزیه کشور شود.
وی گفت: هر اقدامی در این خصوص باید کاملا حساب شده و سنجیده باشد.
محمد زیاد ادامه داد: درگیرهای شدیدی اکنون در شهر صبراته جریان دارد و افراد زیادی در این درگیری ها به شهادت رسیده یا زخمی شده اند. شهرهای ناآرام کشور از کمبود امکانات پزشکی و بهداشتی رنج می برد اما بحران غذایی در آنها وجود ندارد.
این نویسنده و پژوهشگر حقوقی گفت: کمیته هایی مردمی متشکل از شخصیت های اجتماعی، افراد سرشناس، قضات و نیروهای امنیتی برای نظارت بر اداره شهرهای آزاد شده به دست انقلابیون تشکیل شده است.