خبرگزاري فارس: محمد الغنوشي سياستمدار و اقتصاد دان تونسي نخستين بار در سال 1999 به نخست وزيري تونس رسيد و پس از تظاهرات اعتراض آميز مردم تونس كه خواستار بركناري بن علي از قدرت بودند و فرار وي از تونس بطور موقت قدرت را در اين كشور به دست گرفت.
به گزارش فارس، پس از فرار "زين العابدين بن علي " رئيس جمهور بركنار شده تونس، "محمد الغنوشي " ، نخست وزير وي بلافاصله طبق اصل 56 قانون اساسي خود را رئيس جمهور موقت معرفي كرد ولي پس از گذشت چند ساعت و طبق فصل 57 قانون اساسي تونس رياست جمهوري موقت تونس به "فواد المبزع " رئيس پارلمان واگذار شد.
پس از آن رئيس جمهور موقت تونس ، محمد الغنوشي نخستوزير بن علي را دوباره مسئول اداره دولت موقت كرد كه اين امر خشم مردم را برانگيخت. مردم تونس اعلام كردند كه هيچ يك از عناصر رژيم بنعلي نبايد در راس قدرت قرار گيرند و او را عامل بن علي ميدانستند و خواستار سرنگوني حكومت وي بودند و همچنان به تظاهرات خود تا سرنگوني دولت موقت به رياست وي ادامه دادند.
غنوشي در پي تداوم تظاهرات مردمي در تونس براي دور كردن عناصر رژيم سابق از روند سياسي، متعهد شده بود كه پس از برگزاري انتخابات در پايان دوره انتقالي دولتش، از روند سياسي تونس كنارهگيري كند ولي طرح اين سخنان نيز توانست خشم مردم معترض تونس را فرونشاند و آنها به تظاهرات خود براي تشكيل دولت جديد ادامه دادند.
در تظاهرات و درگيريهاي كه روز شنبه ميان مردم انقلابي و نيروهاي امنيتي تونس روي داد، دستكم سه نفر از معترضان كشته شدند و اين در حالي است كه معترضان تاكيد كردند اعتراضات مردمي در ميدان القصبه در نزديكي مقر دولت در پايتخت تا ساقط كردن دولت موقت محمد الغنوشي ادامه دارد.
محمد غنوشي كيست؟
الغنوشي سياستمدار و اقتصاد دان تونسي نخستين بار در سال 1999 به نخست وزيري تونس رسيد و پس از تظاهرات اعتراض آميز مردم تونس كه خواستار بركناري زين العابدين بن علي از قدرت بودند و فرار وي از تونس بطور موقت قدرت را در اين كشور به دست گرفت.
ولادت:
محمد الغنوشي در 18 آگوست 1941 در شهر "سوسه " در سواحل جنوبي پايتخت تونس چشم به جهان گشود.
تحصيلات:
تحصيلات مقدماتي خود را در مدارس شهر سوسه به پايان رساند و وارد دانشكده اقتصاد پايتخت شد و در سال 1966 از آن فارغ التحصيل شد.
پستها و مسئوليتها:
در سال 1975 مديركل برنامهريزي تونس شد، در سال 1987 و در دوره زمامداري "حبيب بو رقيبه " به عنوان منشي دولت وارد كابينه تونس شد.
در سال 1990 وزير اقتصاد و سپس وزير دارايي اين كشور و پس از آن وزير همكاريهاي بين المللي و سرمايه گذاريهاي خارجي شد و در اين پست باقي ماند تا اين كه در سال 1999 به نخست وزيري تونس رسيد.
در عرصه بين المللي به مرد مذاكره با موسسات و سازمانهاي مالي بويژه صندوق بين المللي پول و اتحاديه اروپا معروف گرديد.
بدست گرفتن قدرت:
در 14 ژانويه 2011 با استناد به اصل 56 قانون اساسي تونس و پس از فرار زين العابدين بن علي از كشور درپي تظاهرات اعتراض آميز شهروندان تونسي قدرت را در تونس مجددا بدست گرفت.