وزير دفاع انگليس يكشنبه شب اعلام كرد: نيروهاي ويژه ارتش اين كشور در دومين عمليات نجات خود امروز 150 خارجي ديگر از جمله 20 انگليسي را از مناطق بياباني ليبي خارج كردند.
به گزارش ايرنا، 'ليام فاكس' گفت: اين افراد كه اكثرا در صنايع نفت و گاز ليبي و در مناطق شرقي آن كشور كار مي كردند با سه فروند هواپيماي نظامي هركولس به جزيره مالت منتقل شدند.
روز گذشته نيز 150 نفر ديگر با دو فروند هواپيماي نظامي نيروي هوايي انگليس از صحراي ليبي به مالت منتقل شدند.
ديويد كامرون نخست وزير انگليس امشب در گفت و گو با شبكه هاي تلويزيوني اين كشور از نيروهاي ويژه ارتش كه در اين عمليات نجات شركت داشتند قدرداني كرد.
وي گفت: اين عملياتي خطرناك بود ولي ضرورت داشت انجام شود تا انگليسي ها و اتباع ديگر كشورها را كه در مناطق بياباني ليبي گير افتاده بودند، به خارج منتقل كند.
تلويزيون بي بي سي نيز گزارش داد كه در جريان اين عمليات يكي از هواپيماها حتي هدف تيراندازي قرار گرفت ولي آسيبي نديد.
نخست وزير انگليس در سخنان خود همچنين از قذافي خواست كه فورا از قدرت كناره گيري كند.
كامرون گفت: در آينده ليبي هيچ جايي براي معمر قذافي قابل تصور نيست.
دولت انگليس روز يكشنبه همچنين اموال و دارايي هاي معمر قذافي و خانواده اش را در اين كشور توقيف كرد و مصونيت ديپلماتيك آنها را نيز لغو نمود.
شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز نيز گزارش داد كه كشتي جنگي 'كامبرلند' انگليس امروز در دومين ماموريت خود حدود 200 خارجي از جمله 50 انگليسي را از بندر بنغازي ليبي تخليه كرد و در حال حاضر به سمت مالت در حركت است.
اين كشتي نيروي دريايي انگليس هفته گذشته نيز در اولين ماموريت خود 300 نفر را از ليبي به مالت منتقل كرده بود.
وزارت خارجه انگليس يكشنبه شب اعلام كرد كه در حال حاضر تعداد اندكي شهروند انگليسي در ليبي باقي مانده اند.
دولت انگليس هفته گذشته به خاطر عدم واكنش سريع به بحران ليبي و عدم تخليه به موقع اتباع خود از آن كشور بشدت تحت فشار قرار داشت به نحوي كه ديويد كامرون نخست وزير انگليس مجبور شد به خاطر مشكلات پيش آمده براي شهروندان اين كشور از مردم عذرخواهي كند.