مقامات كشور كوچك مالت واقع در درياي مديترانه نگران هجوم اتباع كشورهاي خارجي گريخته از تحولات اخير ليبي، به خاك كشورشان هستند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه تلويزيوني يورونيوز روز دوشنبه در خبري اعلام كرد تنها طي يك هفته گذشته ، اين كشور جزيره اي شاهد ورود دست كم 8هزار تبعه خارجي كه از ليبي به اين كشور گريخته اند، بود.
در همين حال گسترش عمليات نجات افرادي كه مي خواهند از ليبي خارج شوند، بر نگراني هاي مقامات اين جزيره كوچك افزوده است.
'تونيو بورگ' وزير امورخارجه مالت كه كشورش به دليل نزديكي به ليبي اكنون به كانون عمليات نجات اتباع خارجي تبديل شده و به منظور پايان بخشيدن هرچه سريعتر اين عمليات، در گفت و گو با يورونيوز گفت، قسمت مشكل كار خارج كردن افراد از ميادين نفتي ليبي است.
بورگ افزود:با توجه به آن كه بسياري از ميادين نفتي ليبي در قسمت هاي بياباني قرار دارند هنوز عده زيادي از اتباع خارجي از اين مناطق خارج نشده اند.
با وجود اين ، 'لارنس گانزي' نخست وزير مالت نيز - در صورت پايان يافتن عمليات نجات اتباع خارجي از ليبي - از ارسال كمك هاي بشردوستانه به آن كشور حمايت كرد.
وي در يك كنفرانس خبري گفت: در آينده نيازهاي اوليه و حياتي مردم ليبي را در داخل كشورشان تامين خواهيم كرد.
بنابراين گزارش در عين حال عمليات نجات خارجي ها از ليبي از راه هوا و دريا همچنان ادامه دارد.
گفتني است انگليس شب گذشته براي دومين بار با نقض حريم هوايي ليبي و فرود در بيابان هاي شرق اين كشور اقدام به خروج دست كم 150 نفر از اتباع خارجي از جمله 20 شهروندش از خاك اين كشور و انتقال آنها به جزيره مالت كرد.
جزيره مالت با وسعتي حدود 316 كيلومتر مربع در درياي مديترانه و در فاصله 93 كيلومتري جنوب ايتاليا قرار دارد.
اين جزيره كوچك استقلال خود را از انگليس در سال 1964 بدست آورد و در سال 1974 به جمهوري مالت تبديل شد.