اسلام تایمز- يك روزنامه سوئيسي با توجه به ارتباط تنگاتنگي كه بين حكومت ليبي و ايتاليا وجود داشته است، انقلاب شكل گرفته در ليبي را چالش بزرگي براي برلوسكني ارزيابي كرد.
روزنامه "تاگس انسايگر" در مطلبي نوشت: انقلاب ليبي، ايتاليا را در بد مخمصهاي گرفتار كرده است. ايتاليا در بحران ليبي به دنبال جايگاه خود ميگردد. برلوسكني براي اينكه در معرض خطر انزواي بينالمللي قرار نگيرد بايد از شريك سابق خود معمر قذافي فاصله بگيرد. اما در اين ميان به دليل روابط تنگاتنگي كه بين ليبي و ايتاليا وجود داشته است، برلوسكني محتاطانهتر عمل ميكند. وي تا به حال در اين باره تصميم نگرفته كه اقدامات وحشيانه قذافي عليه ملتش را محكوم كند. اين در حالي است كه نخستوزير ايتاليا به خوبي درك كرده كه دوست صميمي وي خطرات زيادي دارد. در يكي از نشستهاي بحران در رم، برلوسكني به يكي از وزرايش درباره وحشتش از قذافي صحبت كرده و اظهار داشت كه ما بايد مراقب باشيم، قذافي ديوانه است. اين آدم ديوانه حتي ميتواند موشكهايش را به سمت ما شليك كند.
نويسنده اين مقاله در بخش ديگري از اين مطلب خود خاطرنشان كرد: از طرفي براي حدود ده هزار شهروند ايتاليايي كه در ليبي به سر ميبرند نگراني وجود دارد. تا به حال تنها هزار نفر از آنها اين كشور را ترك كردهاند. البته برلوسكني چند روز پيش يك گفتگوي تلفني 20 دقيقهاي با قذافي داشته است، اما ديكتاتور ليبي در سخنراني سه شنبه شب خود شديدا به ايتاليا نيز حمله كرده بود. قذافي اين اتهام را به رم وارد كرده بود كه شركتهاي تسليحاتي اين كشور سلاحهايي را در اختيار شورشيان ليبي قرار دادهاند.
در ادامه آمده است: بحران ليبي از دلايل ديگري نيز چالش سختي براي ايتاليا محسوب ميشود، چرا كه اين تهديد وجود دارد كه موجي از پناهندگان از ليبي روانه ايتاليا شوند. به اين ترتيب برلوسكني در بد مخمصهاي گرفتار شده است.
از يك طرف مسئله هجوم پناهندگان بدون كمك اروپا قابل حل نيست و از طرف ديگر رم با صدور قطعنامه عليه ليبي و همراه شدن با اتحاديه اروپا در اين مسئله موافق نيست. اگر حكومت در ليبي سقوط كند به دليل روابط تنگاتنگ سياسي و اقتصادي كه بين اين دو كشور وجود داشته است مسائل زيادي براي برلوسكني به وجود خواهد آمد.
نويسنده در ادامه با اشاره به فساد اخلاقي و نارضايتي بالايي كه در داخل ايتاليا از عملكرد برلوسكني وجود دارد نوشت: نخستوزير ايتاليا نه تنها از نظر سياست خارجي تحت فشار آمريكا، اروپا و اتحاديه عرب قرار دارد بلكه از نظر سياست داخلي نيز شديدا تحت فشار است. سياستمداران مخالف برلوسكني بر اين عقيدهاند كه دوستي تنگاتنگ وي با قذافي مانعي براي آشكار شدن موضع ايتاليا در برابر مسئله ليبي است.