وزير امور خارجه آمريكا امروز (دوشنبه) با بسياري از همتايان اروپايي و عرب خود در ژنو ديدار مي كند تا براي دوران پس از دولت 'معمر قذافي' در ليبي آماده شوند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از پايگاه خبري 'الجزيره'، 'هيلاري كلينتون' كه امروز (دوشنبه ) با همتايان اروپايي و عرب خود اوضاع ليبي را مورد بررسي قرار مي دهد، در گفت و گويي با خبرنگاران يادآور شد كه جامعه بين المللي براي آماده كردن پاسخي انساني و سياسي به بحران ليبي، فراخوانده شده است.
كلينتون كه امروز در جلسه شوراي حقوق بشر وابسته به سازمان ملل شركت مي كند، روز گذشته (يكشنبه ) نيز از كمك آمريكا به مخالفان قذافي خبر داده و بر انجام تماس هايي با معترضان در شرق ليبي تاكيد كرد، اما در عين حال انجام هرگونه مذاكره با نظام ليبي براي ترك كردن قدرت را رد كرد.
از سوي ديگر 'جرج اوزبورن'، وزير خزانه داري انگليس نيز تصميم كشورش براي مسدود كردن دارايي هاي قذافي و فرزندانش را پيامي قوي براي نظام ليبي دانست كه از خشونت غير قابل پذيرش عليه مردم خود استفاده مي كند.
انگليس همچنين هرگونه ارسال پول و كالاهايي كه مي تواند براي سركوب مردم استفاده شود را به ليبي، ممنوع اعلام كرد.
دولت ايتاليا نيز توافقنامه خود با ليبي كه در سال 2008 به عنوان معاهده دوستي منعقد كرده بود تا حساب سالهاي استعمار ايتاليا در ليبي تسويه شود را به حالت تعليق درآورد.
در همين راستا 'فرانكو فراتيني'، وزير امور خارجه ايتاليا ضمن اشاره به اينكه قذافي يك از نزديك ترين همپيمانان خود در اروپا را از دست داده است، يادآور شد كه سقوط قذافي حتمي خواهد بود.
در آلمان نيز 'آنگلا مركل'، صدر اعظم اين كشور به ساير رهبران كشورهاي غربي كه خواستار كناره گيري قذافي بودند، پيوست و يادآور شد كه تصميم براي رفتن دولت قذافي از مدتها پيش اتخاذ شده است.
وي با صدور بيانيه اي خاطرنشان كرد: قطعنامه شوراي امنيت عليه دولت قذافي، پيامي براي همه رهبران ديكتاتور مي باشد كه تاكيد مي كند نمي توان از نقض حقوق بشر چشم پوشي كرد.
'نيكلا ساركوزي'، رئيس جمهور فرانسه نيز اخيرا از قذافي خواست كه قدرت را ترك كند.
شوراي امنيت روز شنبه گذشته با توافق همه اعضا، بسته تحريم هايي عليه قذافي و تعدادي از نزديكان وي را بر اساس بند هفتم منشور سازمان ملل و بدون تهديد براي استفاده از قدرت نظامي صادر كرده و اعلام كرد كه اقدامات دولت قذافي عليه تظاهرات كنندگان به ديوان كيفري بين المللي ارجاع داده مي شود.
بر اساس اين تحريم ها، قذافي و افرادي كه شامل اين تحريم ها مي شوند، ممنوع السفر بوده و دارايي آنها مسدود خواهد شد.
اعتراضات در ليبي همچنان ادامه دارد و مخالفان قذافي بيشتر مناطق بويژه در شرق كشور را به استثناي طرابلس كه در غرب قرار دارد، تحت كنترل خود در آورده اند.
اعتراضهاي مردمي در ليبي از دو هفته پيش عليه قذافي و رژيم ديكتاتوري 42 ساله او آغاز و منجر به سقوط چند شهر از جمله الزاويه شد.
نيروهاي قذافي در تلاش براي جلوگيري از حركت معترضان به سمت طرابلس، راههاي منتهي به آن را مسدود كرده اند و در همين چارچوب شهر الزاويه را به محاصره در آورده و در راههاي اصلي آن به سمت طرابلس ايست هاي بازرسي متعدد ايجاد كرده اند.