آمريكا براي ورود به عرصه داخلي ليبي و انتخاب سياستي فعال براي ترغيب دولتمردان معمر قذافي به كناره گيري از قدرت، با متحدان اروپايي خود و روسيه وارد مذاكره مي شود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه خبري فاكس نيوز روز دوشنبه اعلام كرد،هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا، قرار است امروز در همين رابطه با همتايان انگليسي، فرانسوي، آلماني، و ايتاليايي خود در ژنو (سوئيس) ديدار كند.
پس از اين ديدار قرار است كلينتون با مقام هاي ارشد روسيه، استراليا، و اتحاديه اروپا پيرامون هماهنگي تحريم ها و شيوه برخورد با نظام حاكم بر ليبي گفت و گو و تبادل نظر كند.
سفر كلينتون پس از آن صورت مي گيرد كه وي روز گذشته (يكشنبه ) صريحا از آمادگي آمريكا براي 'هر نوع كمك' به نيروهاي مخالف قذافي سخن گفت. با وجود اين اظهارات، وزير امور خارجه ايالات متحده از كمك نظامي به دولت موقت ليبي يا ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز كشور ليبي سخني به ميان نياورد. اين دو طرح از سوي 'جان مك كين' و 'جوزف ليبرمن'، دو سناتور ارشد كنگره پيشنهاد شده بود.
هيلاري كلينتون يك روز پس از آنكه باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا، قذافي را 'حاكم نامشروع' ليبي خوانده بود، گفت: 'ما مي خواهيم او برود و به حكومت خود و فعاليت مزدوران و وفادارانش پايان دهد. اما اينكه او چگونه اين كار را خواهد كرد به خودش و خانواده اش بستگي خواهد داشت.'
در همين حال مقام هاي آگاه در دولت آمريكا به شرط فاش نشدن نام شان گفتند انتظار دارند كه امروز (دوشنبه) تحريم هايي جدي از سوي اروپا و عليه ليبي اعلام شود. اين تحريم ها با توجه به اينكه اروپا مقصد بيشتر صادرات ليبي است، شايان اهميت خواهد بود.
گفته مي شود كه تلاش هاي آينده ايالات متحده در ليبي بر سه محور استوار خواهد بود: اعمال تحريم هاي وضع شده عليه دولت ليبي، ارايه كمك هاي بشردوستانه به پناهندگاني كه از ليبي به كشورهاي اطراف گريخته اند، و متقاعد كردن مقام هاي دولت ليبي به اينكه پشتيباني از معمر قذافي به بهاي آينده خودشان تمام خواهد شد.
ارايه پرونده سران ليبي براي بررسي در ديوان بين المللي كيفري را نيز مي توان در همين راستا قابل ارزيابي دانست.