بررسی استراتژیک - رسالت / دولت انگلیس به شدت از تحولات لیبی نگران است.انگلیس و ایتالیا از جمله کشورهای اروپایی هستند که سعی دارند به هر نحو ممکن مانع از سقوط حکومت قذافی شوند.
در روزهای اول قیام لیبی شاهد بودیم که لندن و واشنگتن موضعی در حمایت از انقلابیون و محکوم کردن جنایات قذافی نمی گرفتند.در حال حاضر انگلیس از یک سو تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته و ناچار است قذافی را محکوم کند.اما از سوی دیگر دولت دیوید کامرون نمی تواند تعلق خاطر حکومت معمر قذافی به خود را پنهان نماید.واقعیت امر این است که دولت انگلیس یکی از اصلی ترین بازندگان تحولات لیبی محسوب می شود.در این خصوص نمایش ناشیانه دیوید کامرون در راستای ابراز همدردی با قربانیان حوادث لیبی و وحشتناک خواندن اوضاع این کشور نمی تواند به سود وی تمام شود.انگلیس کارنامه سیاهی از خود در جریان تحولات لیبی به جا گذاشته است .ادامه…
بی تفاوتی انگلیس در قبال تحولات لیبی نه تنها باعث خشم ملت لیبی و آگاهی ملتهای جهان نسبت به رویکرد واقعی غرب نسبت به انقلابهای منطقه شده است،بلکه از سوی دیگر منجر به خشم شهروندان انگلیسی از دولت کامرون گردیده است.انگلیس که تا به امروز خود را مامنی برای قذافی و حکومت لیبی می دانسته امروز ناچار است در برابر فشار افکار عمومی روی به انتقاد از قذافی و نحوه برخوردهایش بیاورد.
این درست مانند رویکرد ایالات متحده در قبال تحولات قاهره است.بی دلیل نیست که تحلیلگران مسائل خاورمیانه واشنگتن و لندن را دو روی یک سکه می دانند.در هرحال دیوید کامرون نیز مانند باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بازی را باخت.قذافی نیز تا کنون نگاه مثبتی به لندن داشته است. “معمر قذافی ” و رژیم دیکتاتوری وی میلیاردها دلار در لندن ذخیره کردهاند. با این حال تحت فشار افکار عمومی دنیا احتمال میرود این داراییها در چند روز آینده بلوکه شوند و وزارت خزانهداری انگلیس واحدی را برای پیگرد داراییهای قذافی در انگلیس تشکیل داده است.
تصور میشود میلیاردها دلار ثروت قذافی در انگلیس به صورت حسابهای بانکی، املاک و یک عمارت ۱۰ میلیون پوندی در لندن است. در این میان مقامات انگلیسی اولویت نخست را خروج اتباع خود از لیبی و سپس ضبط دارایی های قذافی می دانندلازم به ذکر است که گزارشهای دیگری نیز در خصوص دارایی ها و املاک قذافی وجود دارد.بر این اساس قذافی و خانواده وی میلیاردها دلار درآمد نفتی لیبی را به حسابهای شخصی خود در دبی و جنوبشرق آسیا منتقل کردهاند. با این حال مشخص نیست که انگلیس واقعا چه معامله پشت پردهای با رژیم دیکتاتور قذافی انجام می دهد.
تجربه نشان داده است که وعده های واشنگتن و لندن در نظام بین الملل فاقد هرگونه اعتباری است .درنهایت اینکه کامرون به عنوان نخست وزیر انگلیس باید پاسخگوی سکوت چند روزه خود در قبال تحولات لیبی باشد.دیوید کامرون در حال حاضر خشونتها در لیبی را محکوم کرده و از سوی دیگر در پی حفظ منافع خود در این کشور است.این پارادوکس سبب شده است تا کامرون تکلیف خود را با قیام ملت لیبی نداند.