بررسی استراتژیک - فردا نیوز/ وی از چند وقت پیش حملات خود علیه «حسنی مبارک» را آغاز کرده و در مقابل، طرفداران مبارک فتواهایی را برای مهدورالدم بودن او صادر کردند . اسرائیل به این فکر رهنمون شد که القرضاوی رهبر جدید مصر است و به عنوان شخصی موثر و محبوب در مصر میتوان با آن دیدار و گفتگو کرد.دقیقا آن وقتی که دید همگان از مصر به سمت بحرین و لیبی تغییر جهت داد، اتفاقی افتاد که در عین بزرگی و اهمیت آن هیچیک از روزنامهها و پایگاههای اطلاعرسانی در کشورهای اسلامی متوجه آن نشدند ولی ظاهرا رسانهها و سیستم امنیتی- اطلاعاتی اسرائیل بیشتر از رسانههای اسلامی اوضاع کشورهای اسلامی را تحت نظر دارد.
«فردا»؛ به نقل از روزنامه القدس العربی، «یوسف القرضاوی»، رهبر دینی گروه اخوان المسلمین و یکی از رهبران، مراجع دینی و صاحبان فتوا نزد اهل تسنن، پس از دهها سال زندگی در خارج از وطنش، به مصر بازگشت و با استقبال دو ملیون نفری در میدان تحریر، انقلابیان به وی خوشآمد گفتند و نماز جمعه را به امامت او ادا کردند. یوسف القرضاوی، اندیشمند مصری الاصل، رئیس و مؤسس اتحادیهٔ جهانی علمای مسلمان و یکی از اصلیترین تئوریسینهای جریان موسوم به اعتدال گرایان و از تربیتشدههای مدرسهٔ «حسن البنا» – موسس گروه اخوان المسلمین- و اخوان المسلمین است. ادامه….
وی از چند وقت پیش حملات خود علیه «حسنی مبارک» را آغاز کرده و در مقابل، طرفداران مبارک فتواهایی را برای مهدورالدم بودن او صادر کردند ولی با آنکه این فتواها از طرف علمای بزرگ و مطرح در دولت مصر، مانند: محمود عامر، صادر میشد، نتوانست بر جایگاه وی تاثیر گذارد و یا از محبوبیت او بکاهد.
محمود عامر یکی از بزرگترین مفتیان مصر، خون شیخ «یوسف القرضاوی» را مباح دانسته و همچنین فتوا دادهبود در صورتی که ثابت شود القرضاوی مردم را به نافرمانی مدنی و آشوب علیه دولت مبارک فرا خوانده باشد باید دولت «گردن او را بزند».
القرضاوی اکنون پس از سالها به مصر بازگشت و خطبهای ۲۷ دقیقهای را القا کرد، این خطبه به اندازهای قدرتمندانه بود و توسط مردم از آن استقبال شد که اسرائیل به این فکر رهنمون شد که القرضاوی رهبر جدید مصر است و به عنوان شخصی موثر و محبوب در مصر میتوان با آن دیدار و گفتگو کرد.
وی در این سخنرانی ارتش مصر را به خاطر همکاری با تظاهر کنندگان و عدم تطبیق دستورات دولت در رفتار با مردم ستود و خطاب به ارتشیان گفت: دوستان من قبل از سخنرانی به من گفتند که از هر گونه ستودن ارتش مصر بپرهیزم زیرا موضع ارتش تا به حال معلوم و واضح نیست و نمیدانیم که ارتش به قول و قرارهایش عمل خواهد کرد یا خبر! من به دوستان خود گفتم: ارتش محال است که به قول خود عمل نکند.
وی این جمله آخر را با لحنی حماسی و شدید گفت به طوری که نویسنده گزارش القدس العربی، این جملات القرضاوی را تهدیدی مستقیم علیه ارتش دانسته و آن را نشأت گرفته از قدرت وی در میان مردم انقلابی مصر دانست.
همچنین روزنامه الشرق الاوسط، مقالهای با عنوان «اسرائیل با القرضاوی گفتگو میکند» منتشر نموده است که در آن آمده: «افرایم هالیوی»، رئیس سابق سازمان امنیتی- اطلاعاتی اسرائیل – موساد- به «بنیامین نتنیاهو»، رئیس جمهور اسرائیل گفته است که با یوسف القرضاوی ملاقات و در مورد اوضاع داخلی مصر و رابطه آن با اسرائیل گفتگو کند.
«طارق الحمید»، نویسنده این مقاله در ادامه مینویسد: اسرائیل سخنان القرضاوی در خطبه نماز جمعه و استقبال ملیونی از آن را دلیلی بر قدرت وی در مصر آینده میداند و لذا در تلاش است تا با وی روابطی برقرار کند.
درستی یا عدم درستی این تحلیل مدنظر ما نیست، آنچه در این میان مهم مینماید این است که رهبری انقلاب مصر که تمام جهان و ابرقدرتهای آن در پی بهرهبرداری از آن بودهاند، اکنون به دست شخصی است که مصریان و حتی بسیاری از اهل تسنن در سرتاسر کشورهای عربی به او ایمان دارند. القرضاوی با ویژگیهای معروف خود در مقابله با ظلم و ضدیت با اسرائیل، مصر را رهبری خواهد کرد؟ وی این کشور بزرگ اسلامی و همسایه اسرائیل را به کدام جهت رهنمون خواهد کرد؟ اینها سوالاتی هستند که در آیندهای نزدیک پاسخ آنها را خواهیم فهمید.